Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakalle tappio helteessä

Haka joutui lähtemään kotiotteluunsa Kuopion Palloseuraa vastaan pahasti vajaamiehisenä ja se näkyi tulostaululla. KuPS haki täyden pistepotin Tehtaan kentältä lukemin 0-2 (0-0).

Jalkavaivaiset Marco Matrone ja Shane Mc Faul olivat Hakan viimeisimmät poissaolijat, joten päävalmentaja Sami Ristilä joutui tosissaan pohtimaan valkopaitojen sijoittelua kenttäryhmitykseen. Kastriot Kastrati sentään oli pelikieltonsa jälkeen mukana tositoimissa, mutta oli kaukana parhaasta terästään.

Lämmin keli oli pelaajille raskas ja etenkin ensimmäisellä puoliajalla tilanteet olivat kortilla muutamaa terävää kaukolaukausta lukuun ottamatta.

KuPS siirtyi johtoon 59. minuutin kohdalla, kun Ats Purje tykitti vihaisesti. Lopullisen sinetin vieraat iskivät yhdeksän minuuttia ennen päätösvihellystä. Aleksi Paananen purjehti Hakan puolustajien välistä päätyyn ja tarjoili Jerry Voutilaiselle avopaikan.

Hakalla maalipaikat olivat vähissä. Terävyys oli kateissa eikä KuPS-vahti Joonas Pöntinen joutunut kunnon testiin.

– Yrityksen puutteesta ei pelaajia voi syyttää, mutta KuPS oli tänään rutinoidumpi joukkue, Hakan päävalmentaja Sami Ristilä myönsi.

Tappion myötä Haka asema liigan häntäpäässä hankaloitui. Voitostaan huolimatta yhä sarjajumbona oleva KuPS nousi vain kahden pisteen päähän.

Haka pelaa myös seuraavan liigaottelunsa Tehtaan kentällä. Ensi sunnuntaina vastaan asettuu sarjaa johtava Inter.

Hakan kokoonpano: Kert Kütt, Antti Ojanperä, Juuso Salonen, Sami Sanevuori, Pauli Kuusijärvi, Juha Pirinen, Lassi Luoto, Sasha Popovitch (72. Elias Tolvanen), Shane Robinson, Claudio Matrone, Kastriot Kastrati (64. Topi Järvi).

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT