TamU niukasti vahvempi

hynynen_tamu2Hakan viimeinen harjoitusottelu ennen liigakauden alkua päättyi niukkaan 1-0 –tappioon paikallisvastustaja Tampere Unitedia vastaan. Ottelun ratkaisumaali syntyi 77. minuutin kohdalla Aleksei Kangaskolkan toimesta.

Liigacupissa seitsemän maalia kuluvalla kaudella tehnyt Kangaskolkka täräytti kovan tykin 20 metristä. Pallo pomppasi ylärimasta maaliviivalle, mutta avustava erotuomari osoitti pallon käyneen kokonaan maalin puolella.

Kumpikin joukkue pelasi ensimmäisen puoliajan ykkösnyrkillään ja toisella puolikkaalla vaihtoja nähtiin rutkasti molemmilla ryhmillä. Olosuhteet Saharan tekonurmella olivat varsin hyiset puuskittaisen tuulen vuoksi.

– Ensimmäinen puoliaika oli meille se tärkein mittari, kun molemmilla oli paras miehistö jalkeilla. Siinä oli paljon hyviä elementtejä. Loppua kohden peli meni vaihtojen myötä sekavaksi, Hakan kauppila_tamu_2päävalmentaja Olli Huttunen totesi.

Maalipaikoilla ottelussa ei herkuteltu vaan kumpikin joukkue pelasi tarkkaa puolustuspeliä. Hakan parhaat saumat osumiin tulivat Sami Ristilälle. Ensimmäisellä puolikkaalla Ristilä pääsi nätin kuvion jälkeen vetopaikkaan, mutta laukaus epäonnistui. Toisella jaksolla Sebastian Strandvall teki esityön, Ristilä puijasi pari pakkia, mutta TamU:n maalivahti Juha Soukiala sai torjuttua pallon kulmaksi.

Hakan puolustuksen vasemmalla sivustalla debytoi englantilainen koepelaaja Adam Green.

– Hyvää peruspelaamista. Vielä on vaikea sanoa, onko hän juuri se pelaaja, jota haemme. Asioita täytyy punnita tarkkaan, Huttunen analysoi.

Nyt on harjoituspelit Hakan osalta pelattu ja tähtäin liigan avausottelussa 18.4. Tuolloin valkopaidat matkaavat Turkuun TPS:n vieraaksi.

Hakan kokoonpano: Janne Korhonen (46. Erkka Heinä), Jari Nikkilä (75. Niko Hoikkala), Diego Corpache, Pietari Holopainen, Adam Green, Sebastian Strandvall, Jani Kauppila, Mika Mäkitalo (46. Jani Bäckman), Valeri Minkenen (67. Jarno Mattila), Sami Ristilä (67. Kalle Multanen), Antti Hynynen (75. Juuso Salonen).