Mattila ampui Hakan voittoon

Haka jatkoi vahvoja otteitaan kaatamalla kotikentällään maanantaina TPS:n 1-0 (0-0). Ottelun ainokaisen viimeisteli oma kasvatti Jarno Mattila.

Ottelun alku oli hienokseltaan vierasjoukkueen, mutta Haka pääsi paremmin peliin mukaan puolen tunnin jälkeen. Claudio Matronen kulmapotkusta Shane McFaul pääsi puskemaan, mutta pusku meni harmittavasti ohi maalin. Heti perään Obi Metzger pääsi kokeilemaan laukaustaan, mutta kuti meni reilusti yli maalin. Kummallakaan joukkueella ei ensimmäisellä puoliajalla ollut tuhannen taalan paikkoja.

Toinen puoliaika jatkui pitkälti samoissa merkeissä, joskin Hakan Shane Robinson pääsi heti puoliajan alussa makoisaan maalipaikkaan, mutta veto karkasi yli maalin. Ottelu näytti jo päättyvän tasatulokseen, mutta kahdeksan minuuttia ennen loppuvihellystä kotijoukkue sai aihetta riemuun, kun Obi Metzger syötti upeasti TPS-puolustuslinjan taakse ja Jarno Mattila käytti TPS-puolustaja Jarkko Hurmeen virheen hyväkseen ja nosti pallon varmasti yli TPS-vahti Henrik Moisanderin.

Voitto nosti Hakan JJK:n ohi sarjataulukossa eikä eroa neljänteen sijaankaan ole kuin kuusi pistettä. Seuraavaksi valkopaidat matkustavat lauantaina Pietarsaareen FF Jaron vieraaksi. Jaro majailee sarjataulukossa tällä hetkellä viimeisenä viisi pistettä Hakaa jäljessä.

Hakan kokoonpano: Ville Kauppinen, Sami Sanevuori (var.), Juuso Salonen, Shane Robinson, Pauli Kuusijärvi, Marco Matrone, Obi Metzger (var.) (85. Lassi Luoto), Claudio Matrone (69. Topi Järvi), Shane McFaul (57. Juha Pirinen), Antti Ojanperä, Jarno Mattila