Ekhalien tykki Hakan turma

Viime kaudella Haka ei onnistunut IFK Mariehamnia voittamaan ja sama tahti tuntuu jatkuvan tällä kaudella. Maarianhaminalaiset olivat kotikentällään vahvempia niukasti 1-0 (0-0).

Vaikka Haka oli voittanut kaksi edellistä liigapeliään, niin Sami Ristilä lupaili muutoksia avauskokoonpanoon. Näin myös kävi. Esimerkiksi Jusu Karvonen ja Kastriot Kastrati saivat vastuuta heti ensi minuuteista lähtien.

Olosuhteet Maarianhaminassa olivat erinomaiset, mutta itse avauspuolikas ei juurikaan häikäissyt. Haka oli jonkin verran niskan päällä ja sai sentään kolme laukausta IFK:n maalia kohden, kotijoukkue hätyytteli Haka-vahti Ville Kauppista kunnolla vain kertaalleen.

Toisella puoliajalla peli jo vapautui hieman, mutta maalia saatiin odottaa 72. minuutille asti. Tuolloin Amos Ekhalie tykitti komean kudin ohi Kauppisen. Ekhalie otti heti perään tuuletuksestaan punaisen kortin ja Haka sai painaa loppuminuutit yhden miehen ylivoimalla. Tulosta ei kuitenkaan tullut vaikka avopaikkoja oli.

Hakan vaihtomaalivahtina pelissä oli virolainen Kert Kütt, joka on jatkossa valmiudessa toimimaan Saku Pesosen tuuraajana. Pesonen menee ensi viikolla tarkempiin tutkimuksiin kipeästä polvestaan.

Hakan tiivis pelitahti jatkuu, sillä seuraava ottelu on edessä jo maanantaina. Tuolloin Tehtaan kentälle saapuu TPS.

Hakan kokoonpano IFK Mariehamnia vastaan: Ville Kauppinen, Antti Ojanperä, Juuso Salonen (var.) (75. Jami Puustinen), Sami Sanevuori, Jarno Mattila, Shane Robinson, Shane Mc Faul, Jusu Karvonen (62. Claudio Matrone), Marco Matrone (var.), Obi Metzger, Kastriot Kastrati (62. Topi Järvi).