Hakalle makea voitto

Haka sai tappioputkensa poikki riemukkaalla tavalla Veikkausliigan Juhlapäivän ottelussa. Valkopaidat käänsivät kolmessa minuutissa maalin takaa-ajoaseman 2-1 (0-1)-voitoksi.

Lämpimässä pelissä pelattu kamppailu alkoi Hongan niukassa hallinnassa, mutta maalia saatiin odottaa lähes puoli tuntia. Vierasjoukkue sai vapaapotkun jälkitilanteesta painetta Hakan maalille ja lopulta Moshtagh Yaghoubi laukoi pallon taitavasti takakulmaan.

Toisen puoliajan alussa Hongalla oli mainio tilaisuus siirtyä kahden maalin karkumatkalle. Tomi Petrescu pääsi Hakan puolustuksen keskeltä yksin läpi ja ehti jo ohittaa maalivahti Saku Pesosen. Petrescun ohjaus kimmahti kuitenkin tolppaan.

Haka tasoitti pelin 70. minuutilla. Shane Robinson antoi kulmapotkun ja Lassi Luoto pääsi laukomaan 25 metristä. Kuti osui kohdalleen ja matala laukaus löysi tiensä verkon perukoille.
Osuma oli Luodolle ensimmäinen Veikkausliigassa.

Vain kolme minuuttia tästä ja Haka meni johtoon. Obi Metzgern askelmerkit osuivat kohdalleen ja komea laukaus yllätti Walter Viitalan. Enempää osumia ei 1998 katsojaa päässyt Tehtaan kentällä näkemään.

– Tämä oli todella, todella tärkeä voitto, Hakan päävalmentaja Sami Ristilä iloitsi ottelun jälkeen

– Olimme tänään tehokkaita ja asenne oli jo parempi kuin parissa edellisottelussa, Ristilä totesi.

Yhdeksään pisteeseen nousseen Hakan seuraava ottelu on vasta 16.6., kun VPS saapuu vieraaksi Tampereen Tammelassa pelattavaan kamppailuun.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Lassi Luoto, Pauli Kuusijärvi (var.) (46. Obi Metzger (var.)), Juuso Salonen, Jarno Mattila, Marco Matrone, Juha Pirinen (66. Claudio Matrone), Sasha Popovitch, Shane Robinson, Topi Järvi, Kastriot Kastrati (79. Antti Ojanperä).