KuPS ratkaisi nopeasti

KuPS otti maanantai-iltana kauden ensimmäisen voittonsa ja se tuli kotikentällä Hakaa vastaan. Kuopiolaiset iskivät vajaassa vartissa kaksi maalia Mihaly Szerovayn selän taakse ja etenivät lopulta 3-0 (2-0) -voittoon.

Peliä oli pelattu vain kymmenen minuuttia, kun KuPS siirtyi johtoon. Miikka Ilo antoi tarkan keskityksen ja Jerry Voutilainen puski pallon verkkoon.

Ilo oli itse asialla kolme minuuttia myöhemmin. Hakan puolustuksen tehtäväksi jäi vain ihmetellä, kun Ilo rynni kunniakujasta läpi ja sijoitti pallon hallitusti maaliin.

Haka heräsi peliin osumien myötä, mutta turhan myöhään.  Ensimmäisellä puoliajalla Shane Robinson pääsi parhaaseen maalipaikkaan Kastriot Kastratin näppärän esityön jälkeen, mutta hakalaiskipparin veto jäi liian löysäksi.

Dema pääsi kokeilemaan tykkiään vapaapotkusta heti toisen puoliajan alkuun, mutta laukaus suuntautui hieman yli.

Ats Purje lopetti Hakan kirin tunnin pelin kohdalla. Ex-Haka Antti Hynynen vapautti Purjeen läpiajoon ja Purje nosti pallon yli vastaan juosseen Szerovayn.

Päävalmentaja Sami Ristilällä riittää mietittävää, sillä seuraava peli on edessä jo torstaina ja Turussa on tuolloin vastassa IFK Mariehamn-tappiosta sisuuntunut Inter.

Hakan kokoonpano: Mihaly Szerovay, Antti Ojanperä (46. Topi Järvi), Sami Sanevuori (46. Juuso Salonen), Pauli Kuusijärvi, Lassi Luoto (var.), Dema (var.), Marco Matrone, Claudio Matrone, Shane Robinson, Obi Metzger (71. Juha Pirinen), Kastriot Kastrati.