Inter kaatoi Hakan 4-1

hakafcinter20090403_250x160_8836Hakan ja Interin välinen harjoitusottelu muistutti välillä enemmän taistelutannerta kuin jalkapallo-ottelua. Loukkaantumisten ja ulosajojen sävyttämä kamppailu päättyi Interin 4-1 –voittoon.

Hakasta pelin joutuivat jättämään loukkaantumisten vuoksi kesken Markus Joenmäki, Mika Mäkitalo, Juuso Salonen, Jani Bäckman ja Diego Corpache. Sami Ristilän ja Jani Kauppilan kohdalla pelin päättivät kahden varoituksen tuomat ulosajot.

Ensimmäisellä puoliajalla ei maalipaikoilla herkuteltu ja ainoa osuma tulikin hieman varkain. Severi Paajanen pääsi puskemaan Mika Ojalan antaman kulmapotkun Haka-pakin kautta verkkoon jo kuuden minuutin kohdalla.hakafcinter20090403_250x160_8786

Hakan paras paikka avauspuolikkaalla tuli Mikko Innaselle Corpachen oivasta pystysyötöstä. ”Inna” oli sen verran vaikeassa asennossa, että laukaus sujahti taivaan tuuliin.

Heti toisen puoliajan alussa Corpache oli jälleen järjestämässä maalitilaisuutta. Sebastian Strandvallin kulmapotkun jälkeen Corpache jatkoi pallon keskelle, mutta Juuso Salosen pusku vapaasta paikasta nousi korkeuksiin.

Kun Haka ei maalia saanut, niin Inter iski toistamiseen. Jälleen Ojala antoi nappisyötön ja viimeistelijäksi ehti Kennedy Nwanganga. Ottelua oli pelattu tuossa vaiheessa 56. minuuttia.

Kahden maalin takaa-ajoasemassa Haka sai parhaan vaihteen silmään. Jani Kauppila vapautti Innasen läpiajoon, mutta Inna ei saanut palloa tyhjään maaliin, vaikka maalivahtikin oli jo kierrettynä. Sami Ristilä puolestaan näytti notkeuttaan Corpachen keskityksessä, mutta saksipotku ei aivan onnistunut.

Peli ratkesi lopullisesti Hakan kannalta nololla tavalla, kun Guillano Grot käytti hyväkseen Corpachen nukahduksen. Inter avasi katkon jälkeen pelin nopeasti ja Corpache oli vielä solmimassa kengännauhojaan, kun Grot pujahti läpiajoon.hakafcinter20090403_250x160_8836

Interin kolmannen maalin jälkeen Ristilä ja Kauppila katsoivat punaista korttia vain muutaman minuutin välein, mutta yhdeksälläkin miehellä Haka onnistui maalinteossa. Jari Nikkilä pelasi Nicolas Kivistölle pystypallon ja Kivistö huijasi päädyssä pari Interin miestä. Kalle Multanen oli maalilla vapaana ja Multanen ei paikastaan erehtynyt.

Maalinteko ei kuitenkaan loppunut vielä siihen. Interin neljäs maali tuli pelin päätösminuutilla ja siitä vastasi iltapäivän toisen osumansa tehnyt Grot.

Hakan kokoonpano: Janne Korhonen, Jari Nikkilä, Diego Corpache (84. Niko Hoikkala), Markus Joenmäki (16. Juuso Salonen (56. Kalle Multanen)), Pietari Holopainen, Mikko Innanen (77. Nicolas Kivistö), Jani Kauppila (79. ua), Mika Mäkitalo (71. Jani Bäckman (77. Valeri Minkenen), Sebastian Strandvall, Sami Ristilä (74. ua), Antti Hynynen.

Kuvat: Jorma Karvonen