Haka huippuiskussa Jyväskylässä

Avauskierroksen tappiosta sisuuntunut Haka oli Jyväskylässä hurjassa lyönnissä ja kaatoi JJK:n peräti 4-1. Hakan sankareita olivat Kastriot Kastrati ja Obi Metzger, jotka molemmat iskivät kaksi maalia mieheen.

Haka tuli peliin hyvällä sykkeellä ja Metzger uhitteli alkuminuuttien aikana JJK:n maalia pariinkin otteeseen.

Koskilaisten kauden avausmaali syntyi 11. minuutin kohdalla. Claudio Matronen antaman kulmapotkun jälkeen JJK-puolustus pelasi itsensä pihalle. Matrone syötti maalin eteen Kastratille, jolle oli helppo työ iskeä Haka johtoon.

Avauspuoliaika mentiin muutenkin Hakan komennossa. Etenkin ensimmäistä liigapeliään pelannut Claudio Matrone oli laidallaan elementissään.

JJK tuli tasoihin toisen puoliajan kymmenennellä minuutilla. Tamas Gruborovics tälläsi kaukaa komean kudin ja Ville Kauppinen oli Hakan maalilla voimaton.

Seitsemän minuuttia tästä ja Kastrati iski illan toisensa. Janne Korhonen joutui toteamaan JJK:n maalilla Kastratin ujutuksen liian tarkaksi.

Johtomaali vapautti Hakan peliä entisestään ja tilanteita tuli roppakaupalla, vaikka Kastrati otettiinkin vaihtoon. Metzger onnistui kahdesti, ensin Shane McFaulin tarjoamasta läpiajosta 69. minuutilla ja kolme minuuttia myöhemmin JJK:n puolustuksen jäätymisen jälkeen Marco Matronen passista.

Tästä on Hakan hyvä jatkaa sunnuntaina Tehtaan kentällä pelattavaan kotiavaukseen. Vastassa on kello 18.30 alkavassa ottelussa IFK Mariehamn.

Hakan kokoonpano JJK:ta vastaan: Ville Kauppinen, Antti Ojanperä, Sami Sanevuori, Pauli Kuusijärvi, Dema (46. Juuso Salonen), Shane Robinson, Marco Matrone, Jarno Mattila, Claudio Matrone, Obi Metzger (88. Topi Järvi), Kastriot Kastrati (63. Shane McFaul).