Haka löysi sävelen toisella puoliajalla

Kolmosessa pelaava NoPS piti Hakaa yhden puoliajan verran tiukoilla Saharan tekonurmella pelatussa suomen Cupin 5. kierroksen ottelussa. Toisella puolikkaalla Haka lisäsi vauhtia ja otti lopulta jatkopaikan selvin 7-1 (1-1) numeroin.
Ottelun alku oli Hakalle vaikea ja NoPS menikin johtoon 38. minuutin kohdalla. Valkopaitojen puolustukselle tuli ajatuskatko ja Valtteri Uimonen kiitti tarkalla alakulmalaukauksella.
Hakan onneksi tasoitusmaali tuli nopeasti. Neljä minuuttia myöhemmin Shane Robinson antoi kulmapotkun, jonka Jami Puustinen puski lähes maaliviivalta verkkoon.
Hakan kannalta vapauttava johtomaali tuli heti toisen puoliajan alkuun. Shane McFaulin yritys kilpistyi tolppaan, mutta Juha Pirinen oli valppaana ja pisti irtopallon sisään.
Hakan lisättyä vauhtia NoPS putosi pian kyydistä ja vartin sisään nähtiin peräti viisi maalia. Shane Robinson teki röyhkeän pystynousun ja sijoitti pallon tarkasti verkkoon. Antti Ojanperä puolestaan osui kovalla laukauksella Puustisen esityöstä.
Sitten olikin Puustisen vuoro viimeistellä hattutemppunsa. Ensin sijoitus alakulmaan ja perään kevään erikoisin osuma. Puustinen oli maan pinnassa, mutta pystyi liippaamaan Ojanperän kovan kudin päällään yli hölmistyneen NoPS-vahdin. Loppulukemat viimeisteli vauhdikkaan nousunsa päätteeksi Jarno Mattila.
Hakan ottelut Suomen Cupissa jatkuvat jo lauantaina. Vierasottelu joensuulaista SC Riverballia vastaan pelataan näillä näkymin kello 15.
Hakan kokoonpano: Ville Kauppinen, Dema, Juuso Salonen, Sami Sanevuori, Antti Ojanperä, Claudio Matrone (38. Juha Pirinen), Shane Robinson, Shane McFaul (66. Lassi Luoto), Jarno Mattila, Obi Metzger, Jami Puustinen (74. Topi Järvi).