Haka nousi tasoihin värikkäässä ottelussa

Hakan ja IFK Mariehamnin välisestä Liigacupin ottelusta ei puuttunut vauhtia eikä vaarallisia tilanteita. Värikkäiden vaiheiden jälkeen pisteet jaettiin Saharan tekonurmella lukemin 2-2 (0-2).

Hakan lähtökohdat peliin olivat hankalat, sillä runkopelaajia oli sivussa loukkaantumisten ja flunssan vuoksi kymmenkunta. Päävalmentaja Sami Ristilä joutuikin kokoamaan joukkueensa alakerran lähinnä keskikenttäpelaajista. Hakan kokoonpanoon kutsuttiin takaisin jo testiaikansa päättänyt Jens Harju sekä FC Hämeenlinnassa vuokralla oleva Mikko-Petteri Latosaari.

Ensimmäisellä puoliajalla IFK Mariehamn käytti Hakan puolustuslinjan virheet hyväkseen ja iski pistopalloilla kaksi läpiajomaalia. Molemmilla kerroilla onnistujana oli sama mies, Aleksei Kangaskolkka.

Vähitellen Haka rivinsä järjestykseen ja puolen tunnin pelin jälkeen IFK:n läpiajot tyrehtyivät. Tärkeä kavennusmaali tuli toisen puoliajan alkuun, kun Topi Järvi liippasi näyttävästi päällään Deman keskityksen oli IFK-vahti John Wicksin.

Haka sai entistä enemmän painetta vierasjoukkueen päätyyn sen jälkeen, kun Kristian Kojola ajettiin kentältä kahden varoituksen saattelemana. Tasoitusmaali tuli komealla tavalla 86. minuutilla, kun Dema tykitti vapaapotkun reilusta 20 metristä yläkulmaan.

Deman maali synnytti kärhämän, jonka johdosta IFK-vahti Wicks ja Hakan jo vaihtoon tullut Albert Kuqi katselivat punaista korttia. Hakan harmiksi Jens Harju loukkaantui samaan aikaan eikä vaihtopenkillä ollut enää apuja. Haka haki viimeiset minuutit vain yhden miehen ylivoimalla voittomaalia.

Paine IFK:n maalilla oli kova, mutta lukuisista hyvistä paikoista huolimatta Haka ei pystynyt voittomaalia tekemään. Näin valkopaitojen muutaman päivän hiihtoloma alkoi tasapelin myötä.

Hakan kokoonpano: Ville Kauppinen, Jens Harju, Lassi Luoto, Marco Matrone, Dema, Shane Robinson, Sasha Popovitch (53. Kim Lingman), Topi Järvi, Claudio Matrone, Elias Tolvanen (80. Mikko-Petteri Latosari), Albert Kuqi (62. Mika Jussila).