Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Ristilän arvosana kaudesta 8½

Hakassa kootaan kauden 2012 liigajoukkuetta kovaa vauhtia. Uuden ryhmän kokoamisen lomassa päävalmentaja Sami Ristilä ehtii arvioimaan päättynyttä kautta.

– Joukkueen osalta arvosanaksi voi antaa 8½. Sijoitus (10:s sija) ei tyydyttänyt, sillä lähdimme parantamaan viimevuotista sijoitusta (8:s).

– Lähelle pääsimme, sillä ennen päätöskierrosta meillä oli vielä mahdollisuudet sijoituksen parantamiseen. Mutta tärkeintä oli mielestäni se ilme, millä joukkue pelasi. Ja mielestäni pelimme kehittyi oikeaan suuntaan kauden aikana.

Ristilän mukaan onnistujia joukkueessa oli useita.

– Esimerkiksi Shane Robinson ja Jarno Mattila nousivat joukkueen avainpelaajiksi. Regi Nooitmeerilta sitä osasi jo odottaa. Myös nuorten pelaajien, kuten Juuso Salosen läpilyönti oli mukava huomata, Ristilä tuumaa.

Kauden otteluista Ristilä nostaa kaksi peliä ylitse muiden.

– Kotipeli Interiä vastaan (2-0 –voitto) oli sellainen esitys, joka osoitti joukkueemme kehittämisen olevan oikealla tiellä. Aiemmin kesällä Jaroa vastaan (3-1) hyökkäyspelimme taas kulki erinomaisesti. Siinä pelissä oli paikkoja vaikka kuinka moneen maaliin.

Ristilä odottaa jo mielenkiinnolla tulevaa kautta.

– Erot liigassa tulevat olemaan tämänkautista pienempiä. Pääsemme pelillisesti paljon paremmista lähtökohdista valmistautumaan kauteen kuin vuosi sitten.

Hakalla on tällä hetkellä jo 10 sopimuspelaajaa ensi kaudeksi.

– Uskoisin, että meillä on vähintään 16 sopimuspelaajaa, kun harjoitukset jatkuvat joulukuun alussa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT