Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakalle 300 euron sakot TPS-pelistä

Suomen Palloliiton kurinpitovaliokunta määräsi FC Hakalle 300 euroa sakkoa ja TPS:lle 1 500 euroa sakkoa 22.10. pelatun Haka-TPS –ottelun tapahtumista.

Päätöstä tehdessään kurinpitovaliokunnalla oli käytössään delegaatin raportti ja FC Hakan sekä TPS:n vastineet. Lisäksi TPS:n kannattajat olivat toimittaneet oman kirjelmänsä valiokunnalle.

Näiden perusteella katsotaan selvitetyksi, että juuri ennen ottelun alkua TPS:n kannattajaryhmästä heitettiin kovaääninen pommi kentän päätyrajalle. Poliisi otti heittäjän kiinni ja vei hänet poliisiautoon. Ottelun 24. minuutin kohdalla TPS:n kannattajaryhmästä heitettiin toinen samanlainen pommi, joka lensi kentän puolelle. Tämän jälkeen TPS:n kannattajia pyydettiin kenttäkuulutuksella poistumaan katsomosta omaan linja-autoonsa. Järjestyksenvalvojat ja poliisi poistivat kyseisestä katsomon osasta kaikki TPS:n kannattajat.

Järjestyksenvalvojat tekivät kyseisille TPS:n kannattajille turvatarkastuksen siinä yhteydessä, kun ohjasivat heidät omaan eristettyyn katsomon osaan, mutta turvatarkastuksissa ei löytynyt mitään kiellettyä. Katsomon osaa valvoi kahdeksan järjestyksenvalvojaa ja kaksi poliisia. Nämä eivät kuitenkaan pystyneet estämään kahden pommin heittämistä kenttäalueelle.
Turvallisuusmääräysten 3.1 mukaan jalkapallo-ottelun järjestyksestä ja turvallisuudesta vastaa tilaisuuden järjestäjä, eli kotijoukkue. Määräysten 4.1.1 mukaan järjestäjän tulee pyrkiä ottelun turvallisuuteen liittyvillä toimenpiteillä estämään ennakolta häiriöt ja vaaratilanteet. Määräysten 4.1.9 mukaan otteluun ei saa tuoda esimerkiksi räjähteitä. FC Hakan katsotaan rikkoneen näitä määräyksiä, koska katsomoon oli tuotu räjähteitä ja niitä räjäytettiin stadionilla.

Turvallisuusmääräysten 3.7 mukaan seura on vastuussa muun muassa kannattajiensa käytöksestä kaikissa ottelutapahtumissa. Koska TPS:n kannattajien katsotaan syyllistyneen räjähteiden katsomoon tuomiseen ja räjäyttämiseen, katsotaan TPS:n rikkoneen tätä turvallisuusmääräystä.

Rangaistuksen määrää harkitessaan kurinpitovaliokunta piti TPS:n osalta koventavana sitä, että TPS on tämän ja edellisen kauden aikana saanut tätä ennen kolme kertaa rangaistuksen vastaavanlaisista teoista.

Rangaistusmääräysten 8 §:n perusteella rangaistut eivät voi hakea muutosta tähän päätökseen Palloliiton valitusvaliokunnalta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT