Hakalle kallis tappio

Haka kärsi Tehtaan kentällä kalliin tappion RoPS:lle. Kolmen pistettä meni 0-1 tappiolla, mutta samalla tuli ongelmia joukkueen kokoonpanon suhteen. Tämä koskee etenkin maalivahtiosastoa. Ville Kauppinen sai punaisen kortin ja kentälle juossut Erkka Heinä loukkasi jalkaansa. Päävalmentaja Sami Ristilällä onkin miettimistä, kenet laittaa maanantaina tolppien väliin Turussa Interiä vastaan.

Itse ottelu oli Hakan hallinnassa alkuminuutit. Pekka Sihvolalla ja Juha Pirisellä oli omat paikkansa, mutta Sihvolan tolppaohjausta lähemmäksi maalia valkopaidat eivät päässeet.

Käännekohta tuli 17. minuutilla, kun RoPS:n Mika Lahtinen karkasi. Kauppinen kaatoi hänet punaisen kortin arvoisesti. Näin Heinä tuli tolppien väliin ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa.

Ulosajoa seuranneesta vapaapotkusta pallo osui Marco Matronen käteen. Pallo pilkulle, mutta Rivera kolisutti ylärimaa.

Hakan kauden ensimmäinen rangaistuspotku vihellettiin 33. minuutilla. Janne Turpeenniemi kaatoi Obi Metzgerin, mutta Pekka Sihvolan sijoitus meni keskelle maalia.

Myös Metzger oli lähellä osumaa, mutta Nyom kauhoi Metzgerin puskun maaliviivalta.

Vaikka Haka painoi, niin kylmä suihku tuli juuri ennen taukoa. Mika Hänninen puski ja Heinä oli voimaton. Ottelun jälkeen Hänninen myönsi pallon osuneen olkapäähän, mutta kaikki lasketaan.

Toisella puoliajalla vesisade teki kelin entistä raskaammaksi, eikä hienouksia nähty. Haka sai muutaman kerran paineen vastustajan päätyyn, mutta todellisia maalipaikkoja oli vähemmän kuin ensimmäisellä puoliajalla.

Hakan kokoonpano: Ville Kauppinen (kentältä poisto 17. min), Josef Chavez (76. Jaakko Juuti (var.), Regi Nooitmeer, Juuso Salonen, Antti Ojanperä, Shane Robinson, Juha Pirinen, Marco Matrone (var.), John Weckström (19. Erkka Heinä), Obi Metzger, Pekka Sihvola.