Hakalle voitto huikeassa pelissä

Haka ja Inter tarjosivat Tehtaan kentällä yleisölle nähtävää koko rahan edestä. Kotijoukkueen kannattajat olivat pelin jälkeen tyytyväisiä, sillä Haka pesi vahvan esityksen jälkeen Interin 2-0.

Ottelussa nähtiin kaksi maalia, kaksi ylärimaa, tuomarin loukkaantuminen ja kaksi kentältä poistoa. Interin Federico Scoppa ajettiin kentältä 83. minuutilla ja Hakan Shane Robinson loppuvihellyksen jälkeisen torikokouksen vuoksi.

Haka piti läpi ottelun ohjia käsissään. Ensimmäinen loistopaikka tuli Pekka Sihvolalle, mutta Magnus Bahne venytti puskun kulmaksi.

Interin Mika Ojala laukoi kaukaa 9. minuutilla, mutta pikahälytyksellä Hakan maaliin Saku Pesosen kuumeen vuoksi noussut Ville Kauppinen sai lopulta liimattua pallon ennen Timo Furuholmia.

Vartin kohdalla Haka sai hyvän hässäkän Interin maalille vapaapotkun jälkeen, mutta ratkaisevalla hetkellä Sami Sanevuori ehti korjaamaan pallon väljemmille vesille.

Juuri ennen puolen tunnin täyttymistä Inter sai mainosta paikasta vapaapotkun, mutta Mika Ojala ampui tolppaa hipoen ohi.

Hakan Jarno Mattila osui kolmannessa pelissä peräkkäin, kun pelikello näytti 32. minuuttia. Näyttävä nousu laidalta Obi Metzgerin syötön jälkeen ja taidokas sijoitus takakulmaan.

Toinen maali oli Hakalta komea kuvio 53. minuutilla. Shane Robinson chippasi ja Pekka Sihvola puski pallon maaliin.

Tunnin kohdalla Haka oli jo lähellä kolmatta, kun Sihvola osui poikkipuuhun. Seuraavalla minuutilla oli Mattilan vuoro kolisutella puita, mutta ylärimaan osui.

Inter pääsi lopussa pariin kavennuspaikkaan, mutta 18-vuotias Kauppinen oli maalillaan mies paikallaan. Aivan lopussa ottelussa jouduttiin vielä vaihtamaan tuomaria loukkaantumisen vuoksi. Näin lisäaikaa pelattiin seitsemän minuuttia.

Hakan kokoonpano: Ville Kauppinen, Josef Chavez, Regi Nooitmeer, Juuso Salonen, Antti Ojanperä, Marco Matrone, Jaakko Juuti (83. Albert Kuqi), Jarno Mattila, Shane Robinson, Obi Metzger (86. Juha Pirinen), Pekka Sihvola (90. Mikko-Petteri Latosaari).