Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Hakan kolmen ottelun viikko päättyy lauantaina Oulussa

OTTELUENNAKON TARJOAA:

Veikkausliigan runkosarjassa on ratkaisun hetket, kun otteluita ennen jatkosarjoja on enää kaksi jäljellä. Haka matkustaa lauantaina Ouluun, missä se yrittää varmistaa oman paikkansa ylemmässä loppusarjassa.

Ottelu on joukkueelle kolmas seitsemään päivään eikä lähtökohtia helpota se, että alla on kaksi kirvelevää tappiota sekä avainpelaajien Niklas Fribergin ja Nikolas Talon poissaolot. Friberg loukkaantui keskiviikkona ja Talo puolestaan kärsii sunnuntaina saamastaan punaisesta kortista seurannutta pelikieltoa. Edellä mainittujen lisäksi loukkaantuneina ovat edelleen Haymenn Bah-Traore sekä Liam Hughes.

Kun FC Haka ja AC Oulu kohtaisvat toukokuun lopussa Tehtaan kentällä, nähtiin huimaava trilleri, mikä nostatti sykkeitä vielä seuraavanakin päivänä. Haka johti ottelua jo 4-1, mutta oululaiset onnistuivat nousemaan lopussa jo maalin päähän. Lopulta koskilaisten puolustus piti ja näin ollen pisteet jäivät Valkeakoskelle.

Varmaa on, että alempaan loppusarjaan jo paikkansa varmistanut Oulu tulee olemaan todella erilainen vastustaja kuin toukokuussa Tehtiksellä. Joukkue on ollut tällä kaudella erityisen vahva kotonaan ja etenkin puolustus on ollut tiivis. Joukkue on päästänyt kymmenessä kotiottelussaan vain yhdeksän maalia.

Oulu saa ison edun luonnonnurmesta, minkä Hakan päävalmentaja Andy Smith myöntää myös olevan koskilaisille iso haaste.

– Kenttä tulee olemaan iso haaste ja joudumme hieman muuttamaan oma peliämme sen johdosta.

– Vastassa on fyysinen ja suoraviivainen joukkue, joten haastava paikka hakea pisteitä.

– Olen kuitenkin täysin luottavainen, että jos pystymme välttämään huolimattomuudesta johtuvat virheemme, pystymme voittamaan ottelun.

Smith lupaa myös rotaatiota lauantaille.

– Meillä on isoja minuutteja pelanneita pelaajia, joten tulemme tekemään muutoksia kokoonpanoon. Minulla on joka tapauksessa täysi luotto, että saamme jalkeille nälkäisen ja näytönhaluisen joukkueen.

Viikonlopun kierros on samalla Unelmien kierros, jolla Veikkausliiga ja SOS-Lapsikylä yhdessä keräävät varoja tärkeään asiaan eli vähävaraisten perheiden lasten harrastamisen tukemiseen.

AC Oulu – FC Haka lauantaina 24.8.2024 kello 17.00 Raatin stadion, Oulu.

AC Oulun ennakko.

Ottelu suorana Ruutu+ -palvelusta.

KATSO VIDEOENNAKOSTA BENJAMIN REEMSTIN MIETTEITÄ OTTELUN ALLA:

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT