Haka nousi makeaan voittoon

Haka sai sunnuntaina poikki neljän ottelun mittaisen voitottomien pelien putken kaatamalla FC Jazzin 1220 katsojan edessä 2-1 (0-1). Voitto tuli tavalla, joka ei jättänyt ketään Hakan kannattajaa kylmäksi. Vielä puoliajalla Haka oli tappiolla, mutta Jarno Mattila varmisti täyden potin erotuomarin määräämällä lisäajalla.

Hakalle otteluiden alut ovat olleet vaikeita ja näin kävi tälläkin kertaa. Ottelua oli pelattu vain kolme minuuttia, kun Ville-Valtteri Starck keskitti ja Kevin Mombilo viimeisteli vieraiden johtomaalin.

Ensimmäisellä puoliajalla Haka ei saanut peliään nopean takaiskun jälkeen oikein uomiinsa. Kertaalleen pallo saatiin porilaisten maalitolppaan, mutta tasoitus jäi näkemättä.

Hakan avausmaalia saatiin odottaa aina 69. minuutille asti. Tuolloin Joni Mäkelä antoi kulmapotkun oikealta, Juho Pirttijoki taisteli pallon takaviistoon Anton Popovitchille. Popovitch laukoi oikeallaan tyylikkäästi pallon Jazzin verkkoon.

– Se oli ensimmäinen maalini Ykkösessä. Mahtavalle se tuntui, varsinkin kun voitettiin, Popovitch hehkutti.

Loppua kohden Hakan hallinta oli entistä selkeämpää ja pelille saatiin koskilaisittain huikea loppu. Kun pelikellossa oli minuutteja 92. niin valkopaidat lähtivät laidalta nopeaa hyökkäykseen. Kalle Multanen pisti pallon maalille ja Jarno Mattila haistoi paikkansa tulleen.

– Siitä se pallo tuli sopivasti ruuhkan takaa. Aika makealle maali maistui, ”Jape” kommentoi.

Haka pelaa myös seuraavan Ykkösen ottelunsa Tehtaan kentällä. Ensi lauantaina vastaan asettuu AC Oulu.

– Tästä on hyvä lähteä seuraavaan peliin ensi lauantaina. Valkeakoskella on muutenkin porukkaa liikkeellä, joten on hyvä sauma saada Tehtaan kentälle kauden ennätysyleisö, päävalmentaja Kari Martonen muistutti.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Jari Nikkilä, Sami Sanevuori, Juho Pirttijoki, Mikko Innanen, Anton Popovitch (var.), Erkka Helminen (57. AJ Gray), Niilo Mäenpää, Kasperi Liikonen (89. Tuomas Lähdesmäki), Joni Mäkelä (74. Jarno Mattila), Kalle Multanen.