VPS:n vahva alku liikaa Hakalle

Haka pelasi jo viidennen voitottoman ottelun putkeen Veikkausliigassa, kun VPS kaatoi koskilaiset Vaasassa lukemin 2-1.

Hakan päävalmentaja Sami Ristilä oli joutunut tekemään tukun muutoksia joukkueensa avauskokoonpanoon, kun Shane Robinson, Pauli Kuusijärvi ja Claudio Matrone kärsivät pelikieltoa.

VPS sai otteluun salama-alun, sillä pallo oli Hakan verkossa jo pelin ensimmäisellä minuutilla. VPS:n tehotykki Steven Morrissey painosti Haka-vahti Kert Küttiä. Kütt hätääntyi ja laukoi avauksensa suoraan päin jamaikalaishyökkääjää.

Morrissey osui uudemman kerran, kun ottelua oli käyty 23. minuuttia. Hakan puolustus ei saanut laidaltaan purjehtinutta kärkimiestä kuriin ja Kütt oli voimaton terävän laukauksen edessä.

Haka kavensi kuusi minuuttia ennen taukovihellystä. Jonne Hjelm pääsi läpiajoon ja sijoitti pallon varmasti maaliin.

Toisella puoliajalla Haka haki kiivaasti tasoitusta. Lähimmäksi maalia pääsi Lassi Luoto, jonka ruuhkan takaa laukoma kuti muutti hieman suuntaa VPS-pakista ja lipui muutaman sentin tolpan väärälle puolelle.

Hakalla on edessä tiukka viikko. Keskiviikkona on reissu Turkuun TPS:n vieraaksi ja lauantaina Hämeenlinnan Kaurialaan saapuu vastustajaksi FC Lahti.

Hakan kokoonpano: Kert Kütt, Antti Ojanperä (var.), Juuso Salonen (var.), Sami Sanevuori, Jarno Mattila, Shane Mc Faul, Marco Matrone, Juha Pirinen (34. Lassi Luoto), Jonne Hjelm, Obi Metzger (67. Jordan Seabrook), Kris Bright.