Pukin tehot olivat Hakalle liikaa

Turhaan ei HJK:n Teemu Pukki ole tällä hetkellä puhutuin jalkapalloilija Suomessa. Sen sai maanantai-iltana todeta Tehtaan kentällä Haka. Pukki teki kaksi maalia ja syötti yhden, kun helsinkiläiset vankistivat sarjajohtoaan 3-1 -vierasvoitolla.

Molemmat maalinsa Pukki iski ensimmäisellä puoliajalla. Hakalla oli alkuun selvää ylilatausta ja HJK sai pelin helposti haltuunsa.

Toisella puoliajalla nähtiin täysin toisenlainen Haka kuin ensimmäisellä. Jarno Mattila iski komean kavennuksen heti toisella minuutilla Obi Metzgerin tarjoilun jälkeen. Mattilan kuti otti kimmokkeen Timi Lahden jalasta.

Toisella puoliajalla tilanteita syntyi kentän molempiin päihin. Saku Pesonen torjui pari läpiajoa Hakan maalilla. Hakan pelaajista etenkin Pekka Sihvola hakeutui hyvin tilanteisiin, mutta palkintoa ei tullut.

HJK:n kolmas maali syntyi Sebastian Sorsan toimesta erotuomarin määräämällä lisäajalla, joten jännitystä yli 2500-päiselle yleisölle riitti lähes loppuun asti.

Veikkausliigassa on nyt lyhyt maaottelutauko. Hakan pelit jatkuvat torstaina 8.9. Vaasassa VPS:n vieraana.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Antti Ojanperä, Regillio Nooitmeer, Juuso Salonen, Josef Chavez (46. Niko Perera), Jarno Mattila, Shane Robinson, Juha Pirinen (78. Jaakko Juuti), Mohamed Koroma (46. John Weckström), Obi Metzger, Pekka Sihvola.