FC Hakan katse tiukasti tulevassa

PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

18.09.2019

FC Haka rakentaa jo joukkuettaan ensi kautta silmällä pitäen. Ykkösen kausi on toki vielä kesken, mutta nousu Veikkausliigaan on jo varma.

Toimitusjohtaja Olli Huttunen on tyytyväinen siihen työhön, mitä joukkue ja sen taustat ovat tehneet.

– Päätimme jo jokin aika sitten, että emme lähde hakemaan nousua minkään riskibudjetin kautta, vaikka ainoa tavoitteemme tälle kaudelle oli nousu. Me luotimme kahteen osaamistekijään eli omaan kykyymme löytää meille sopivia pelaajia ja valmennukseen.

Huttunen on luottavainen tulevaisuuden suhteen.

– Koska lähdemme yhä samasta filosofiasta eli siitä, että Hakaan tulevat pelaajat kehittyvät pelaajina, on tärkeää, että saamme pidettyä ne pelaajat, jotka ovat kehittyneet huippuvalmennuksessamme jatkuvasti ja tulevat kehittymään edelleen, kun Haka on takaisin Veikkausliigassa.

– Tämän kauden onnistujamme ovat luonnollisesti kiinnostaneet myös muita joukkueita. Olemme todella iloisia, että avainpelaajamme haluavat jatkaa Hakassa – tämä kausi toi Veikkausliigapaikan ja nyt pelaajat haluavat todistaa olevansa Veikkausliigatason pelaajia ja nimenomaan Hakassa.

Yhtenä osoituksena pitkäjänteisestä työstä olivat keskiviikkona julkaistut Anton Popovitchin, Salomo Ojalan ja Niklas Fribergin jatkosopimukset.

– Olemme todella tyytyväisiä, että Popovitch ja Salomo Ojala ovat solmineet jatkosopimukset Hakaan. Lisäksi Fribergin kanssa solmittiin uusi pidempi, entisen korvannut sopimus.

– Seuraavaksi käymme läpi optioiden alaiset pelaajamme ja tietysti katsomme myös vahvistuksia markkinoilta. Vaikka uskomme edelleen omiin periaatteisiimme, vahvaan skouttaukseen ja valmennukseen, tiedämme, että joukkuetta on vahvistettava.

Myös puheenjohtaja Marko Laaksonen on tyytyväinen siihen työhön, mitä joukkue ja sen taustat ovat tehneet. Hän näkee vahvan yhteyden seuran ulkopuolella syttyneen innostuksen ja määrätietoisen kehitystyön välillä.

– Kausikorttikampanjamme on lähtenyt ennätyksellisen hyvin käyntiin. Huomaa, että Haka kiinnostaa. Omalla tavallaan jo tämän kauden yleisömäärämme ja se halu, millä kannattajamme haluavat varmistaa paikkansa katsomossa ensikin kaudeksi, todistaa, että aikoinaan Antti Muurisen lausumat sanat ovat yhä pätevät: ”Hakassa on jotain suurta”. Olemme tästä asiasta ylpeitä.

Kaikki uutiset