Haka jäi TPS:n jalkoihin

Hakan kauden vaisuin esitys nähtiin maanantai-iltana, kun TPS jyräsi koskilaiset märän Tehtaan kentän pintaan lukemin 3-0. Näin turkulaiset nousivat liigassa pisteen päähän valkopaidoista.

Toki Hakallakin omat paikkansa ottelussa oli, vaikka vierasvoitto oli ansaittu. Mika Mäkitalo ja Niko Ikävalko ampuivat avauspuolikkaalla niukasti ohi ja Sami Ristilä osui toisella puoliajalla tolppaan.

Ensimmäisen maalinsa TPS sai hieman onnekkaasti. Babatunde Wusun laukaus muutti Diego Corpachesta suuntaa ja Janne Korhonen oli koskilaisten maalilla voimaton.

Peli ratkesi toisen puoliajan kymmenennellä minuutilla, kun ex-hakalaiset Mikko Manninen ja Mikko Paatelainen rankaisivat vanhaa seuraansa. Manninen pyörähti Hakan pakeilta karkuun ja antoi tarkan keskityksen takatolpalle. Paatelainen liukui pallon väkisin verkkoon.

Pari minuuttia ennen loppua tullut kolmas maali oli pelkkää kosmetiikkaa. Toki loukkaantumisestaan toipunut Mika Ääritalo värkkäsi näppärän osuman läpijuoksullaan.

Hakan miehitys eli pelin aikana varsin paljon. Niko Ikävalko otettiin vaihtoon jo ensimmäisellä puoliajalla ja tauon jälkeen pukukoppiin jäi Mika Mäkitalo. Vaihdosta kentälle juosseet Hans Denissen ja Sebastian Strandvall eivät saaneet peliä kääntymään.

Hakalla on kuitenkin mahdollisuus nopeasti kääntää pelit taas duurivoittoiseksi, sillä seuraava Hakan ottelu 09corpacheTehtaan kentällä pelataan jo lauantaina. Vastaan asettuu tuolloin VPS.

Hakan kokoonpano: Korhonen, Holopainen (var.), Corpache, Joenmäki, Mattila, Kauppila, Mäkitalo, Innanen, Hynynen, Mäkitalo (46. Strandvall), Ikävalko (36. Denissen).