Klassikko oli nimensä arvoinen

hakahjk20090429sebaYleisöä, maaleja, jännitystä. Niitä kaikkia nähtiin Tehtaan kentällä, kun Haka ja HJK iskivät Veikkausliigan klassikossa yhteen. Hakan harmiksi HJK iski yhden maalin Hakaa enemmän ja vei pisteet mukanaan lukemin 2-1.hakahjk20090429seba

Yleisöä uudistetulla Tehtaan kentällä oli komeasti 3231 henkeä. Moista yleisöryntäystä kauden avausotteluun ei ole Tehtiksellä nähty miesmuistiin. Nopea gallup paikan päällä veikkasi, että näin hyvää yleisömäärää ole ollut koskaan liiga-avauksessa Valkeakoskella.

Heti ottelun alusta lähtien oli selvää, että pelissä ei lähdetty peruuttelemaan. Tilanteita riitti kentän molemmissa päissä. Hakan ensimmäiset hyvät vetopaikat tulivat Sebastian Strandvallille, mutta ”Seban” vedoissa ei ollut aivan tarpeeksi ruutia.

Vallu Popovitch pääsi näpäyttämään vanhaa seuraansa, kun peliä oli pelattu 23. minuuttia. Dawda Bah antoi nappikeskityksen Popovitchin otsaan ja Janne Korhonen oli voimaton. Kirjoittamaton sääntö on, että vanhaa seuraa vastaan ei ensimmäistä maalia tuuleteta, mutta Popovitch kyllä antoi tunteilleen vallan.

Klubin osuma toimi herätyksenä hakalaisille ja komea tasoitus syntyi 33. minuutin kohdalla. Valeri Minkenen pisti tarkan vapaapotkun maalille ja paikalla oli kukapa muukaan kuin Pietari Holopainen. ”Pietun” kauden kolmas maali yhtä monessa pelissä syntyi upealla puskulla aivan Klubin maalin takakulmaan.

Puoliajalle siirryttiin tasatuloksessa, mutta heti toisen puolikkaan alkuun tuli koskilaisittain kylmä suihku. Sebastian Sorsan antama kulmapotku kiersi suoraan Hakan maalin takakulmaan.

Pian Sorsan maalin jälkeen Mika Mäkitalolle avautui paikka tasoittaa peli, mutta ”Muksun” kuti suuntautui hieman yli maalin. Lähimmäksi tasoitusta pääsi Mikko Innanen, joka ehhakahjkpaatyti vaihdosta kentälle tulleen Niko Ikävalkon syötöstä nokikkain maalivahti Ville Wallénin kanssa. Wallén veti kuitenkin tuossa tilanteessa pidemmän korren.

Toki omat paikkansa lisämaaleihin oli pelissä HJK:llakin. Sekä Medo että Jarno Parikka kolisuttelivat ottelun aikana Hakan maalitolppia.

Hakan taistelu liigapisteistä jatkuu ensi maanantaina. Tuolloin Tehtaan kentälle saapuu FC Honka kuusi maalia alkukaudesta iskeneen Hermanni Vuorisen johdolla.

Hakan kokoonpano: Janne Korhonen, Pietari Holopainen, Diego Corpache (var.), Petri Viljanen, Jari Nikkilä (82. Jarno Mattila), Jani Kauppila, Mika Mäkitalo (var.) (77. Nicolas Kivistö), Valeri Minkenen (59. Niko Ikävalko), Sebastian Strandvall, Antti Hynynen, Mikko Innanen.