Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Sunnuntaina edessä matka Savoon

OTTELUENNAKON TARJOAA:

Mestaruussarja on puolessa, kun FC Haka matkustaa sunnuntaina Kuopion Palloseuran vieraaksi. Ottelu Kuopion Väre Areenalla starttaa kello 16.00.

Veikkausliigan mestaruustaisto on mennyt tiukaksi, kun Ilves voitti tiistaina KuPS:n Tammelassa. KuPS johtaa edelleen sarjaa, mutta niin Ilves kuin HJK hengittävät niskaan kahden pisteen päässä. Tästä syystä kotijoukkueen olisi napattava täydet kolme pistettä, mikäli haluavat pitää otteensa mestaruuspokaalissa tiukasti kiinni.

Andy Smith näkee niin ikään, että sunnuntaina kuopiolaisilla on vain hävittävää.

– Odotan kovaa ja viihdyttävää peliä, missä kotijoukkueella on paineet.

Smith myös harmittelee edellisen ottelun avausmaalia, mikä pystytään Tehtaan kentällä harjoittelukäytössä olleen VAR -kameran kuvasta kiistattomasti todistamaan johtuneen räikeästä tuomarivirheestä.

– Valitettavasti emme itse ole siinä tilanteessa, että voisimme enää taistella kärkisijoista. Koimme vääryyttä ja menetimme isot pisteet viime pelissä, mutta näille asioille emme vain mahda mitään.

– Tämä ottelu muiden ohessa todisti, miksi tämä liiga tarvitsee VAR:n, hän linjaa oman näkemyksensä.

Haka lähtee sunnuntaina Kuopioon kaksi tappiota niskassaan, joissa molemmissa omassa päässä on soinut kolmesti. Se on luonnollisesti liikaa eikä vastaavaan voi KuPS:n kanssa sortua, mikäli yhtään pistettä sunnuntaina halutaan kotimatkalle mukaan. Ryan Mahuta toteaakin Mustavalko-TV:n videoennakossa että viikolla on keskitytty erikoistilanne- ja boksipuolustamiseen.

KuPS on HJK:n ohella päästänyt vähiten maaleja Veikkausliigassa, ainoastaan 24 kappaletta, mikä tekee keskimäärin yhden per ottelu. Tähänkin tosiasiaan perustuen on selvää että maalintekokilpailussa ei tätä ottelua tulla voittamaan, vaan nimenomaan pitämällä oma pää puhtaana. Vaikka kuopiolaiset ovat iskeneet maaleja keskimäärin kaksi per ottelu niin mielenkiintoista on se että joukkueesta ei löydy selkeää ratkaisijaa. Paras maalintekijä, keskikentän Petteri Pennanen, löytyy Veikkausliigan maalipörssin sijalta 21 viidellä osumallaan.

FC Hakan poissaolotilanteeseen on tullut sen verran muutosta että Liam Hughesin ja Niklas Fribergin lisäksi myös Oliver Whyte ja Nikolas Talo jättävät ottelun välistä loukkaantumisista johtuen. Sen sijaan Haymenn Bah-Traore on jälleen käytössä pelikieltonsa kärsittyään.

Paineettomana Kuopioon matkaavalta joukkueeltaan päävalmentaja Smith odottaa vapautunutta peliä.

– Haluan että pelaajani menevät kentälle nauttimaan pelistä ja antamaan hienon esityksen.

FC Hakan kausikorttikampanja käynnistyi viikko sitten ja kampanjassa myydään kausikortteja FC Hakan miesten edustusjoukkueen kauden 2025 Veikkausliigan kotiotteluihin. Kausikortin kampanjahinta on 59€Lue lisää ja varaa omasi TÄÄLTÄ.

KuPS – FC Haka sunnuntaina 29.9.2024 kello 16.00 Väre Areena, Kuopio.

Ottelu suorana Ruutu+ -palvelusta.

Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä | @sannasportphotography

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT