FC Hakan kahden maalin johto suli Tammelassa – Ilvekselle Pirkanmaan herruus

FC Haka joutui luovuttamaan Pirkanmaan herruuden Ilvekselle, kun Hakan kahden maali ei kestänyt kotijoukkueen rynnistystä, vaan Haka taipui 2-3 (1-0).

Haka tuli otteluun aggressiivisesti ja energisesti.  Jo heti alkuhetkillä Evangelous Patoulidis pääsi oikealta laidalta karkaamaan, mutta syöttö boksiin ei löytänyt oikeaa osoitetta.

Ensimmäisen jakson puolivälissä Guilherme Morais pääsi laukomaan erikoistilanteen jälkitilanteesta, mutta kuti meni niukasti ohi. Hetkeä myöhemmin Ilves oli siirtyä johtoon, kun Marius Söderbäck pelattiin läpi, mutta tolppa pelasti Hakan sillä kerralla.

Ilveksen huippupaikan jälkeen Haka pääsi hyökkäämään ja Oliver Whyte kaadettiin rangaistusalueella eikä erotuomari Oliver Reitala epäröinyt. Anthony Olusanya asettui pallon taakse ja laukoi Hakan johtoon.

Ilves sai vielä lisäajalla luotua paikan, mutta Anton Lepola oli hereillä ja tauolle siirryttiin Hakan johdossa.

Kun toista jaksoa oli pelattu kymmenen minuuttia, niin Ilvekselle tuli huippupaikka, mutta Oiva Jukkolan ohjaus maalin edestä meni yläriman kautta yli maalin.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä Haka rankaisi. Patoulidis sai pallon Arlind Sejdiulta ja belgialaisen vasuri puhui pallon painuessa etuyläkulmaan.

Ilves pääsi kaventamaan 59. minuutilla vapaapotkutilanteesta. Oiva Jukkolan vapaapotku leijaili takakulmalle, josta Tatu Miettunen sai kosketuksen palloon ja Adeleke Akinyemi pääsi maalin edestä ohjaamaan kavennusmaalin. Vartti ennen loppua Joona Vetelin oivaltava kantapääsyöttö avasi Hakan puolustuksen ja Akinyemi pääsi rankkarialueen sisältä sijoittamaan tasoitusmaalin.

Hakan ilta synkkeni entisestään muutama minuutti ennen loppua. Nicolas Dantas loukkaantui ja joutui kentän sivuun hoidettavaksi. Dantasin vamma oli sen verran vakava, että hän pyysi vaihtoa, mutta Hakalla ei ollut enää vaihtoja käytettävissä. Tilanteesta tulleesta kulmapotkun kakkospallosta Isaac Atang pääsi laukomaan ja pallo otti kimmokkeen Hassan Ndahista päätyen verkon perukoille.

Pari minuuttia myöhemmin Haka sai lisää kylmää vettä niskoilleen, kun Haymenn Bah-Traoré sai toisen varoituksensa ja joutui suihkuun. Haka sai vielä lisäajalla mahdollisuuden kaventaa erikoistilanteesta. Nikolas Talon yritys meni kuitenkin niukasti ohi maalin.

– Heitimme pelin menemään. Kokemuksen puute maksoi meille. Toisella puoliajalla emme tehneet niitä asioita missä olemme hyviä. Jälleen kerran emme pystyneet puolustamaan takatolppaamme. Meidän täytyy vain mennä eteenpäin ja jatkaa työnteko, FC Hakan päävalmentaja Andy Smith manasi ottelun jälkeen.

– Päätöksentekomme oli huonoa tietyissä tilanteissa, mutta se on samalla oppimiskäyrä pelaajille. He oppivat siitä ja se vie heidät seuraavalle tasolle, Smith jatkoi.

Tappio kirpaisee ja kolauttaa Hakan mitalihaaveita, sillä Ilves karkasi voitolla seitsemän päässä, kun neljä ottelua on Mestaruussarjaa pelaamatta. Hakalla on kuitenkin varma paikka kauden päättävässä Eurolopputurnauksessa ja kokonaisuudessaan kausi on ollut jo nyt vahvasti plusmerkkinen.

– Se mitä olemme tehneet tällä kaudella, on uskomatonta. Uusi joukkue, jotka eivät tunteneet toisiaan, ja siihen nähden olemme pelanneet erittäin hyvin tällä kaudella, Smith antoi tunnustusta miehistölleen tappion jälkeen.

Haka pelaa Mestaruussarjan ensimmäisen kotiottelunsa perjantaina 20.9., kun SJK saapuu Tehtaan kentälle. Tehtaan kentällä on luvassa tuolloin runsaasti ohjelmaa, joten tervetuloa kannustamaan Hakaa mitalitaistelussa! Lue lisää täältä

Kuvat: Sanna Lahtinen-Mäkelä