HJK oli jälleen vahvempi Klassikossa

FC Haka ja Helsingin Jalkapalloklubi ottivat yhteen Veikkausliiga -klassikossa Bolt Arenalla Helsingissä. Kotijoukkue oli jälleen kotikentällään vahvempi ja vei ottelun nimiinsä 2-0 -lukemin.

Haka oli tehnyt otteluun vain yhden muutoksen voittoisaan Ilves -otteluun verraten, kun pelikiellossa olleen Nicolas Dantasin korvasi Nikolas Talo, joka avasi Niklas Fribergin rinnalla puolustuksen keskustassa.

Hyvin pelissä mukana ollut Haka sai kylmää vettä niskaansa 23. minuutilla, kun Topi Keskinen vei kotijoukkueen 1-0 -johtoon rangaistuspotkusta. Tuomari Ville Nevalainen vihelsi pallon pilkulle Rodrigo Macedon kopautettua Lee Erwinia sääreen rangaistusalueen sisällä. Pallon taakse astellut Keskinen sijoitti pallon varmasti vasempaan alakulmaan Anton Lepolan aavistaessa toiseen nurkkaan.

Valkopaidoilla ei ollut ensimmäisellä jaksolla pelillisesti mitään hätää ja pystyi rakentamaan peliä maltillisesti, mutta varsinaiset vaaralliset maalipaikat jäivät puuttumaan. Anton Lepola puolestaan ei ihan yhtä helpolla päässyt ja venyikin kertaalleen huipputorjuntaan ottelun ensimmäisen 45-minuuttisen aikana. Lisäosumia ei kuitenkaan nähty ja näin tauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0 -johdossa.

Ottelu sain Hakan kannalta synkän käänteen toisen jakson alulla, kun Lee Erwin sai Santeri Hostikan lähettämän kulmapotkun takatolpalle, mistä ex-Haka -hyökkääjä ei erehtynyt vaan iski suoraan ilmasta pallon Lepolan jalan vierestä maaliin 53. minuutilla.

HJK sai maalin jälkeen vahvan otteen ja loi useammankin vaarallisen maalipaikan, mutta Lepola venyi Hakan maalilla huipputorjuntoihin ja sai pidettyä lukemat edelleen 2-0.

Myös Haka onnistui saamaan pallon maaliin ottelun loppupuolella, mutta Elias Mastokangas oli ehtinyt paitsioon tilanteessa ennen, kuin ohjasi keskityspallon sisään maalin edustalta.

Enempää osumia ei ottelussa nähty ja näin valkopaidat joutuivat kotimatkalle ilman pistettäkään Helsingistä. Päävalmentaja Andy Smith oli ymmärrettävästi vähäsanainen ottelun jälkeen.

– Olen pettynyt maaleihin, mitä päästimme. Pystyimme ajoittain pelaamaan hyvää jalkapallo, mutta ratkaisumme hyökkäyskolmanneksella olivat heikkoja.

– Pelissä oli myös positiivisia asioita ja niitä pyrimme ottamaan mukaan seuraavaan peliin.