KuPS sai kokea Hakan vireen

Haka nappasi ensimmäist kertaa kuluvalla kaudella kolmannen peräkkäisen voittonsa. Helpolla ei täysi pistepotti silti irronnut.

Ensimmäisen puoliajan jälkeen ei olisi uskonut sitä millaisen draaman KuPS ja Haka lopulta pystyisivät luomaan Veikkausliigan kamppailussa. Toinen puoliaika oli huippujännittävä, mutta Hakan kannalta peli sai onnellisen lopun. Koskilaiset pääsivät kotimatkalle maukkaan 2-1 -voiton saattelemina.

Ensimmäisellä puoliajalla ei totisesti mitään ihmeitä Kuopion Keskuskentällä nähty. KuPS piti palloa, mutta vaaralliset tilanteet olivat vähissä.

Tauolla KuPS vaihtoi kentälle Dickson Nwakaemen ja kotijoukkue sai virtaa peliinsä. Ensimmäisen maalin iski kuitenkin Haka. Koskilaisten ykköspyssy Pekka Sihvola viimeisteli taidokkaasi kauden seitsemännen maalinsa 63. minuutin kohdalla. Keskityksen maaliin antoi Jaakko Juuti.

Haka kasvatti johtoaan 11 minuuttia myöhemmin. Tällä viikolla loppukauden mittaisen sopimuksen Hakan kanssa tehnyt Kastriot Kastrati karkasi Juha Pirisen syötöstä ja 17-vuotias hyökkääjä viimeisteli liigauransa avausmaalin.

KuPS tuli tasoihin Ilja Venäläisen toimesta seuraavalla minuutilla ja loppuhetket kuopiolaiset hakivat aktiivisesti tasoitusta. Venäläiselle aukesi mainio mahdollisuus muutama minuutti ennen loppua, mutta hän ampui rangaistuspotkun yli Hakan maalin.

Hakan joukkueessa oli kaksi Veikkausliigadebytanttia. Kastratin ohella myös Aleksi Nieminen sai ensimmäiset minuuttinsa maamme pääsarjassa.

Voitollaan Haka nousi jo 28 pisteeseen ja sarjapaikan varmistaminen alkaa olla entistä todennäköisempää. Seuraavassa pelissään valkopaidat joutuvat todelliseen testiin, kun maanantaina 29.8. Tehtaan kentälle saapuu vastaan sarjakärki HJK.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Josef Chavez, Antti Ojanperä, Regillio Nooitmeer, Juuso Salonen, Jaakko Juuti (var.) (65. Juha Pirinen), Marco Matrone (var.) (81. Mikko-Petteri Latosaari), Kastriot Kastrati (78. Aleksi Nieminen), Jarno Mattila, Obi Metzger, Pekka Sihvola.