Haka ja AC Oulu tasatahdissa

FC Haka ja AC Oulu eivät saaneet Tehtaan kentällä eroa toisistaan. Ykkösen ottelu päättyi tasalukemiin 1-1 (1-0).

Haka joutui lähtemään otteluun ilman luottotoppariaan Juho Pirttijokea, jonka piti sivussa edellispelissä FC Jazzia vastaan tullut lievä vamma. Keskikentällä valkopaidoilla oli todella nuori nelikko. Jokainen neljästä pelaajasta olisi voinut pelata A-junnujen pelejä.

Ottelun alku oli AC Oulun hallintaa. Vierasjoukkue oli onnistua maalin teossa jo kuuden minuutin pelin jälkeen. Antti Peura pääsi vapaaseen laukaisupaikkaan, mutta kova kuti kimmahti ylärimasta takaisin kentälle.

Hakan ensimmäinen kunnon maalipaikka tuli Kasperi Liikoselle. Liikonen pääsi nokikkain maalivahdin kanssa 10. minuutilla, mutta Liikosen nosto epäonnistui.

Tuon tilanteen jälkeen Haka pääsi hieman paremmin peliin mukaan, mutta keskikentällä käytiin edelleen kovaa taistelua joka sentistä. Hakan kannalta taistelu toi maukkaan tuloksen 24. minuutilla. Kasperi Liikonen näki vapaana olleen Erkka Helmisen ja Helminen sijoitti näyttävästi uransa ensimmäisen maalin Ykkösessä.

Toisella puoliajalla tempo pysyi kovana ja peli aaltoili vauhdikkaasti päästä päähän. AC Oulu tasoitti ottelun, kun pelikellossa oli minuutteja 72. Vierasjoukkueen maalista vastasi kulmapotkun jälkeen puskullaan Kemo Darboe.

Toisella puoliajalla Haka sai kertaalleen pallon AC Oulun maaliin, mutta Kalle Multasen osuma hylättiin paitsiona. AC Oulu puolestaan sai pallon maaliviivalle asti, mutta Sami Sanevuoren venytys pelasti isännät.

Yleisöä ottelussa oli Hakan tämän kauden ennätysmäärä, 1712 silmäparia.
– Hapan maku jäi ottelusta suuhun. Kyllä kotipeleistä pitäisi saada kolmen pistettä, Hakan päävalmentaja Kari Martonen sanoi.

– Emme päässeet sille tasolle, jolle olisin toivonut meidän pääsevän, Martonen myönsi.

Hakan ottelut jatkuvat viikon päästä sunnuntaina Mikkelissä MP:n vieraana. Tehtaan kentällä valkopaidat esiintyvät seuraavan kerran torstaina 6.8. Tuolloin vastaan asettuu TPS.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Jari Nikkilä, Mikko-Petteri Latosaari, Sami Sanevuori, Mikko Innanen (var.), Erkka Helminen (76. AJ Gray), Anton Popovitch, Tuomas Lähdesmäki (79. Joni Mäkelä), Niilo Mäenpää, Kasperi Liikonen (65. Jarno Mattila), Kalle Multanen.