Vahvasti aloittanut Haka joutui lopulta taipumaan Hongalle

PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

13.02.2021

FC Hakan toinen Suomen Cupin ottelu Eerikkilässä oli odotetusti ensimmäistä tiukempi ja päättyi valkopaitojen kannalta äärimmäisen harmilliseen 1-0 -tappioon FC Honkaa vastaan.

Ottelun ensimmäisen jakson alussa Hakalla oli yllättävänkin paljon tilaa Honka -puolustuksessa. Koskilaiset eivät kuitenkaan kyenneet tilaisuuksia hyödyntämään ja isäntäjoukkue sai pelin edetessä tilkittyä puolustuksensa odotetun tiiviiksi. Valmentaja Teemu Tainio ei peitellyt pettymystään alun hukattuihin paikkoihin.

– Tiukka peli jossa Honka ansaitsi voittonsa kuitenkin. Alun paikat ja hyvä prässi ois pitäny näkyä tulostaululla. Honka puolustaa kuitenkin aina hyvin.

Hakan koko joukkueen puolustuspelissä oli niinikään paljon hyviä elementtejä. Vaikka välillä espoolaisten puolustukseen iskettiin agressiivista prässiä, ja keltapaitojen päästyä sen purkamaan, olivat rivit kunnossa nopeiden vastahyökkäyksien estämiseksi.

Kertaalleen puolustus kuitenkin aukesi liiaksi. Ottelun 38. minuutilla Niilo Saarikivi löysi pitkällä pystysyötöllä Rui Modeston kuudentoista rajalta ja Honkaan syyskuussa liittynyt portugalilainen pääsi laukomaan pallon takanurkkaan ohi eteen liukuneen Alisonin, sekä maalissa pelanneen Mika Hilanderin.

– Pallon menetys ja heikko reagointi tilanteeseen johti pelin ainoaan maaliin, Tainio harmitteli.

Toisella jaksolla Honka sai omaa peliään entistä paremmin toimimaan ja oli ottelussa selvästi hallitsevampi osapuoli.

Ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella valkopaidat saivat puolestaan takaa-ajonsa käyntiin. Lähimmäksi pääsi Luiyi de Lucas, joka puski pallon ylähirteen. Maximus Tainio pääsi puolestaan laukomaan lisäajan ollessa jo täysi, mutta veto nousi liiaksi leijaillen maalin yli takaseinään.

– Me ei oltu tänään tarpeeksi teräviä ja jotenkin oli käsijarru päällä koko pelin.

– Paljon hyvää opetus- ja oppimismateriaalia tästä jäi ja ens viikolla yritetään olla taas parempia, Tainio lupaa ja iloitsi kuitenkin siitä, ettei takaiskuja loukkaantumisten muodossa ottelussa tullut.

Tilanne Cupin alkulohkossa meni Hakan näkökulmasta hankalaksi. FC Inter voitti odotetusti IFK Mariehamnin ja samalla varmisteli omaa jatkopaikkaansa kahden voitetun ottelun turvin. Haka ja Honka ovat puolestaan tasapisteissä ennen viimeistä kierrosta, millä espoolaiset kohtaavat pisteittä olevan IFK Mariehmanin, koskilaisten matkustaessa Turkuun Interin vieraaksi.

Ottelun tilastot TÄÄLTÄ.

Huippuhetket Ruutu+ -palvelusta.

Kaikki uutiset
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.