Härkäviikko päättyy Kuopioon

PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

21.10.2020

FC Hakan härkäviikko päättyy torstaina, eikä vastus voisi olla paljon kovempi, kun vastassa on Kuopion Palloseura kotonaan. Ottelu on molemmille kolmas viikkoon, joten saattaa olla, että se alkaa jo näkymään peliesityksessä.

Koskilaisten tilanne on kuitenkin hyvä. Loukkaantumisilta vältyttiin maanantaina huonokuntoisella Lahden Stadionin nurmella, eikä niitä ole harjoituksissakaan tapahtunut. Myöskään pelikieltoja ei ole tällä hetkellä kenelläkään päällä.

Vaihtoehtoja ja tuoreita jalkoja siis tarvittaessa riittää, vaikkakin realiteetit muistaen ei jokaiselle pelipaikalle paikkaajaa löydy. Hyvä uutinen on se, että Ville-Valtteri Starck huilasi maanantain ottelun ja on nyt siis kaikella todennäköisyydellä täydessä iskussa.

Muutoin Haka on käyttänyt kaksi välipäivää ottelusta palautumiseen, sekä torstain vastustajaan tutustumiseen. Valmentaja Mikko Mannisen mukaan mitään ihmeitä ei tässä välissä ole yritettykään tehdä.

– Kyllä tämä aika on mennyt palautumiseen ja sitten ollaan tutustuttu KuPSiin. Laadukas porukka sieltä on tulossa vastaan ja meidän pitää kyetä nappisuoritukseen, mikäli pisteitä halutaan.

Kuluneella viikolla, ja etenkin maanantain jälkeen, on olosuhteet herättänyt paljon keskustelua. Savon Sanomat Areenalta löytyy lämmitettävä tekonurmi, joten ainakaan alustasta pelin luonne ei tule kärsimään. Eikä säällä muutoinkaan ole Mannisen mukaan merkitystä.

– Sää on mikä on ja se on kuitenkin molemmille joukkueille sama, joten ei sillä sinällään ole peliin merkitystä.

Hakan puolustuspeli on ollut puolestaan läpi kauden iso puheenaihe, mutta viimeaikaiset otteet ovat antaneet lupausta paremmasta. Joukkueella on alla kaksi voittoa, sekä yksi tasapeli. Näissä kolmessa ottelussa on omiin mennyt keskimäärin alle yksi maali, kun koko kauden keskiarvo on 1,9 maalia per ottelu. Tilastojenkin valossa koko joukkueen puolustuspeli on nyt uomissaan.

Mikko Mannisenkin mukaan otteet ovat parantuneet ja tämä tuo uskoa myös KuPS:a vastaan.

– Kyllähän se, että meillä on alla hyvät esitykset, tuo itseluottamusta joukkueen tekemiseen ja se näkyy myös kentällä.

Kuopion Palloseura on sarjassa toisena ja tiukasti kiinni vielä mestaruustaistelussa. Tästä syystä joukkueella onkin ottelussa vähintään yhtä kovat paineet, kuin Hakalla. Eikä heidän näkökulmastaan tilannetta yhtään helpota se, että alla on kaksi tappiota. Ellei kurssi käänny huomenna, on epätodennäköistä, että HJK olisi edelleen ohitettavissa.

Mikäli et ole matkustanut Kuopioon, niin ottelu on katsottavissa tuttuun tapaan Ruutu+ -palvelussa.

Kuopion Palloseuran otteluennakon voit lukea heidän kotisivuiltaan.

Kaikki uutiset
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.