“Meidän pitää parantaa, se on juttu numero 1!”

PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

23.09.2020

Suurin toivein keskiviikkoillan tärkeään matsiin lähtenyt Haka joutui pettymään karvaasti. Vaisut kotiesitykset saivat jatkoa Rovaniemen Palloseuran viedessä pisteet maalein 0-2.

Kotivoiton puuttuminen alkaa väistämättä tuntumaan takaraivossa ja se näkyi myös tänään peliesityksessä. Toki RoPS oli uuden valmentajan myötä liikkeellä uusin eväin, mutta silti vieraiden kauden avausvoitto ei missään määrin tyydyttänyt kotijoukkuetta, eikä yleisöä.

Hakan peli ei lähtenyt oikein missään vaiheessa kulkemaan ja tämän myös päävalmentaja Teemu Tainio alleviivasi ottelun jälkeen.

– Me oltiin jotenkin aivan kipsissä. Meidän pallollinen pelaaminen ei ole kunnossa. Ei minkäänlaista tukea pallolliselle pelaajalle ja ollaan jäljessä joka tilanteessa. Sitten se on tuon näköistä.

Paineet näkyivät kyllä myös vierasjoukkueen pelissä, eivätkä hekään saaneet omaa peliään sen enempää käyntiin. Maalipaikat menivät jaksolla Hakan eduksi, mutta pelaaja toisensa jälkeen hukkasi mahdollisuutensa viedä valkopaidat helpottavaan johtoasemaan.

Avausjakson parhaat tilanteet osuivat vaparin jälkeiseen maalinedushässäkkään 25. minuutilla, minkä päätteeksi Lucas pääsi laukomaan, mutta veto kilpistyi puolustajista kulmaksi. Jakson loppuhetkillä Eero Markkanen puolestaan väläytti nopeuttaan ja oli jo nokikkain maalivahti Matias Niemelän kanssa, mutta pallo karkasi aavistuksen liikaa Markkasen jalasta.

Toiselle jaksolle tuli selvästi nälkäisempi vierasjoukkue. Jo ennakolta voitiin spekuloida sillä, että nämä ottelut voittaa se kumpi enemmän haluaa ja tänään se oli sinipaitainen joukkue.

Ennen avausmaalia, molemmat joukkueet järjestivät kannattajilleen sydämentykytyksiä. Ensin Anton Popovitch antoi puolesta kentästä epäonnistuneen vapaapotkun, minkä vieraat olivat hyödyntää nopealla vastahyökkäyksellä.

Toisessa päässä puolestaan Joonas Vahteran palautus alaspäin oli mennä yli maalivahti Niemelän omaan maaliin.

Tämän jälkeen nähtiinkin jo odotettu avausosuma ja valitettavasti se tehtiin Jakob Tånnanderin selän taakse. Youness Rahimi pääsi kuljettamaan pallon omalta kenttäalueelta lähes kuudelletoista asti, mistä vapautti Enoch Banzan maalintekoon. 20 -vuotias hyökkääjä onnistui Niklas Fribergin ja Henri Malundaman puristuksesta tuikkaamaan pelivälineen maaliin.

– Me päästetään kaveri juoksemaan 30-40 metriä ilman, että kukaan taklaa! Siitä on kyllä jauhettu koko kausi, että rikkokaa nyt ajoissa, ettei mene boksiin asti, Tainio tuskaili.

Kotijoukkueella oli paikkansa tasoittaa ottelu Salomo Ojalan päästessä vain hetkeä myöhemmin loistavaan vetopaikkaan, mutta epäonnistunut laukaus oli helppo poimittava Niemelälle.

Ja kun Haka ei onnistunut tasoittamaan, niin rovaniemeläiset iskivät lamaannuttavan 0-2 -osuman pilkulta, mikä oli seurausta Jami Kyöstilän kaadettua maalintekijä Banzan aivan kuudentoista rajalla. Pallon taakse asteli ensimmäisen syöttänyt Rahimi, joka laukoi pallon varman oloisesti oikealle alas.

Enempää maaleja ei nähty ja ottelusta jäi paljon parannettavaa ennen sunnuntain vierasottelua FC Honkaa vastaan.

RoPS sai voitolla piste-eroa kavennettua, mutta Tainion keskittyminen on vastustajan sijasta omassa tekemisessä.

– En minä mieti RoPS:a, vaan meitä. Meidän pitää parantaa, se on juttu numero 1!

– Peli tulee nopeasti Honkaa vastaan, niin nyt pitää välipäivät käyttää ja miettiä miten tästä noustaan. Kukaan ei tule meitä jeesaan, vaan tämä on se ryhmä, millä meidän pitää tämä ratkaista.

Ottelun tilastot täältä.
RoPS:n raportti täältä.
Ottelun huippuhetket voit katsoa Ruutu+ -palvelusta.

Kuvat: Jussi Rämä

Kaikki uutiset
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.