Haka sai revanssin HIFK:sta ja mikä tärkeämpää, avausvoiton!

PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

23.08.2020

11 Veikkausliigaottelua siihen tarvittiin, mutta sitäkin paremmalta se nyt maistuu, voitto nimittäin! Kotiottelussaan HIFK:a vastaan esitys oli hyvä, mutta voiton avaimet hukattiin. Sunnuntaina Helsingistä lähdettiin hakemaan revanssia ja se myös saatiin, kun FC Haka nappasi kauden avausvoiton Tino Purmeen maalilla 0-1!

– Lähdettiin pitämään omaa päätä puhtaana ja siinä onnistuttiin. Erittäin tyytyväinen, että pystyttiin pelin loppukin klaaraamaan, iloitsi valmentaja Teemu Tainio pelin jälkeen.

Koskilaisten lähtökohdat otteluun eivät olleet parhaat mahdolliset, sillä joukkueen toppareista Ville-Valtteri Starck ja Niklas Friberg ovat loukkaantuneina, sekä lisäksi ainoa pelikuntoinen toppari Jonas Häkkinenkin jouduttiin jättämään alussa penkille.

– Jonas valitteli selkää viime pelin jälkeen. Kun tietää meidän topparitilanteen, niin ei haluttu ottaa riskiä, mutta lopussa oli pakko vaihtaa kentälle. Selässä on jokin tälli tai lukko, ei mitään vakavaa siis.

Teemu Tainiolla olikin pohdittavaa ennen peliä, mutta lopulta puolustukseen tuli tuttu neljän miehen linja, missä Jami Kyöstilä ja Henri Malundama olivat laidoilla, kun taas keskustassa aloittivat hieman oudommalla pelipaikalla Seth Saarinen ja Jacob Bushue.

Ottelun ensimmäinen puolituntinen mentiin maalittomasti, mutta valmentaja Tainio reagoi näkemäänsä nopeasti, sillä 27. minuutilla Salomo Ojala sai jättää kentän ja tilalle juoksi Tino Purme.

– Joskus pitää tehdä tiettyjä muutoksia peliin ja tänään se oli tämä.

Taktinen vaihto oli täydellisen onnistunut, sillä Purme ehti olla kentällä seitsemisen minuuttia, kunnes Anton Popovitchin vapaapotku napsahti täydellisesti jalkaan ja mies pääsi sijoittamaan pallon suoraan ilmasta takatolppaa hipoen maaliin.

Jos puolustuspelissä onkin ollut sanottavaa alkukaudesta, niin tänään nähtiin ehjä koko joukkueen puolustustaistelu. Samaa nähtiin toki jo HJK:a vastaan, mutta tuolloin Niklas Fribergin loukkaantuminen sotki pakan totaalisesti. Sunnuntai-illan ainoa kauneusvirhe tuli Seth Saariselle, joka lahjoitti pallon Luis Henriquelle ensimmäisen jakson lopussa, mutta Hakan onneksi miehen laukaus epäonnistui.

– Se on nimenomaan se asia, mikä on sakannut. Koko joukkueen puolustaminen pitää parantua ylhäältä alaspäin ja sen parissa tehdään paljon töitä. Nyt, kun on näin tiivis ottelutahti,  ei harjoituksissa kerkiä isommin asiaan paneutua.

Tänään ei loukkaantumisia nähty, mutta epäonnea oli tänäänkin, kun Jami Kyöstilä lensi toisella keltaisellaan pihalle 75. minuutilla liukuessaan Kevin Larssonin puolessa kentässä nurin.

Tähänkin Tainiolta nähtiin nopea reagointi. Samuel Chidi sai tehdä tilaa ja Jonas Häkkinen otti paikkansa Jacob Bushuen rinnalla Seth Saarisen siirtyessä laitaan Kyöstilän tilalle.

Loppupelin juoni oli selvä, sillä kotijoukkue haki raivoisasti tasoitusta, mutta tällä kertaa valkopaitojen maali varjeltui, mutta helpolla se ei tullut.

– Loppu meni sitten kuitenkin taisteluksi, vaikka me oltaisiin haluttu siinä se toinen maali tehdä. Jouduttiin puolustuskannalle, kun ei pystytty pitämään palloa ja sitten paine kasvoi, kun jouduttiin puolustamaan ja heittämään pitkää palloa.

Viimeisenä lukkona seisoi maalivahti Jakob Tånnander, jolta nähtiinkin muutama huippupelastus ottelussa.

– Tånnander oli mies paikallaan ja itse varmuus. Siinä näkyi syy, miksi hänet on hommattu ja hoiti kaikki työt mitä tuli. Kyllähän se antaa puolustukselle turvaa. Meillä on nyt kaksi hyvää, erityyppistä maalivahtia, joista valita.

Siinä missä pelaajat laittoivat itsensä likoon kentällä, niin myös valmentaja Mikko Manninen antoi kaikkensa voiton eteen.

– Mane lupasi, että jos voitetaan, niin hän kävelee kotiin. Tuolla mies nyt sitten parhaillaan marssii kohti Nurmijärveä, Teme paljasti lopuksi.

Voitto oli varmasti myös tänään 80 -vuotissyntymäpäiväänsä viettävälle Esko Malmille mieluisa lahja.

Haka nousi voitollaan takaisin kymmenenneksi ohi TPS:n, joka vastasi eilen ehkäpä alkukauden yllättävimmästä voitosta, kaatamalla paikallispelissä Interin 1-0.

Kuvat: Jussi Rämä

Ruutu+ huippuhetket TÄÄLTÄ.

Hakan kokoonpano
32 Jakob Tånnander
2 Jami Kyöstilä
6 Jacob Bushue
7 Antto Hilska (16 Maximus Tainio 65′)
8 Medo
10 Samuel Chidi (5 Jonas Häkkinen 80′)
11 Eero Markkanen
14 Anton Popovitch
18 Seth Saarinen
20 Henri Malundama
23 Salomo Ojala (15 Tino Purme 34′)
*****************************************
1 Michael Hartmann
9 Saibou Keita
19 Jonni Thusberg
24Leevi Antinaho

Kaikki uutiset
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.