SJK ja Haka tasasivat pisteet – “Kyllä se voittokin vielä tulee”

PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

01.08.2020

FC Haka matkusti lauantai -iltapäivän Veikkausliigaotteluun Seinäjoelle kaksi selkeää tavoitetta mielessään. Ensinnäkin puolustuspeli piti saada toimimaan ja toisekseen avausvoitto oli hakusessa. Puolustuspeli toimikin paremmin, kuin edellisessä ottelussa Interiä vastaan, mutta toki vastustajakin oli eri kaliiberia. Lopputuloksena kuitenkin kirvelevä 1-1 -tasapeli, missä voittoakin jälleen tarjottiin.

– Olin tyytyväinen joukkueen ilmeeseen. Puolustuspelissä olimme kovempia kuin aiemmin, kehaisi myös joukkueen päävalmentaja Teemu Tainio.

Ensimmäisen jakson pallonhallinnasta vastasi äärimmäisen niukasti kotijoukkue, mutta maalintekoyritykset menivät sen sijaan valkopaidoille. Ehkä kuitenkin ainoa selvä maalipaikka oli Eero Markkasen pusku läheltä, mikä tippui torjunnasta vielä Jonas Häkkiselle, mutta miehen laukaus vitosen nurkalta meni hivenen ohi vasemman tolpan.

Toisen jakson ensimmäisellä puolikkaalla koskilaiset ottivat pallonhallintaa itselleen ja pystyivätkin luomaan tukun maalipaikkoja. Lopulta palkinto tuli 60. minuutilla, kun Samuel Chidi ehti ensimmäisenä maalinedushässäkän jälkeiseen irtopalloon ja niittasi pelivälineen varmasti verkkoihin.

Samuel Chidi vastasi Hakan ainoasta osumasta ottelun 60. minuutilla.

 

Haka oli lähellä myös turvallisen tuntuista 0-2 -johtoa Eero Markkasen riistäessä pallon puolessa kentässä, ajaen sisään ja vapauttaen boksin sisällä Samuel Chidin uudelleen maalintekoon. Mies oli kuitenkin hivenen myöhässä, ajautui huonoon kulmaan ja edessä oli maalivahti Jesse Östin lisäksi pari SJK -puolustajaa. Harhautusten jälkeen Hakan numero kymppi pääsi koittamaan avoimeen etunurkkaan, mutta Öst sai lopulta kätensä pallon eteen ja torjui tilanteen kulmaksi.

Ottelun viimeisellä neljänneksellä kotijoukkue pääsi paremmin peliin mukaan. Ehkä hivenen yllättäen ottelun penkillä aloittanut Daniel Håkans oli tullut sisään 59. minuutilla ja selvästi piristi seinäjokelaisten hyökkäyspeliä. Kotijoukkue sai vapaapotkun 25 metristä 78. minuutilla, mikä kimposi muurin kautta Tucolle, joka härkämäisesti käänsi itsensä maalintekopaikkaan ja sijoitti pallon tarkasti maaliin.

– Olisi meidän tietenkin pitänyt pystyä tappamaan peli. Vastustaja sai sitten yhden vaparihässäkän ja siitä se pomppi meidän verkkoon, “Teme” manaili.

Enempää osumia ei ottelussa nähty ja näin pisteet tasattiin joukkueiden välillä maalein 1-1.

– Pelin jälkeen viesti jätkille oli, että kyllä se voitto meille tulee, jos vain jatkamme samaan malliin. Pakko sen pallon on pomppia meillekin.

– Mitään takapakkia ei tämä peli tuonut. Nyt vain nuollaan haavat ja lähdetään hakemaan voittoa HIFK:sta, Tainio totesi pelin jälkeen luottavaisena.

SJK – FC Haka 1-1
0-1 Samuel Chidi 59′
1-1 Tuco 78′

SJK:n raportti täältä.

Huippuhetket Ruutu+ -palvelusta.

Kuva: Jussi Rämä

Hakan kokoonpano
1 Michael Hartmann
2 Jami Kyöstilä
3 Niklas Friberg
5 Jonas Häkkinen
6 Jacob Bushue
8 Medo (15 Tino Purme 72′)
9 Saibou Keita (7 Antto Hilska 58′)
10 Samuel Chidi
11 Eero Markkanen (19 Jonni Thusberg 88′)
14 Anton Popovitch
20 Henri Malundama
*****************************************
17 Akseli Lehtojuuri
18 Seth Saarinen
24 Leevi Antinaho
30 Joonas Immonen

Kaikki uutiset
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.