Teemu Tainio luottavaisena – “Meillä on ollut hyvä viikko tässä”

PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

31.07.2020

Lauantai -iltapäivän ottelussa Seinäjoella kohtaavat kaksi Veikkausliigan hivenen alakanttiin aloittanutta joukkuetta, kun Haka saa vastaansa sarjassa yhden pisteen erolla sijan ylempänä olevan Seinäjoen Jalkapallokerhon.

Odotuksiin nähden heikosti menneen viime kauden jälkeen SJK uudistui rajusti tälle kaudelle. Päävalmentajaksi saapui viime kauden mestarivalmentaja Jani Honkavaara ja lisäksi pelaajaliikennettä oli ulospäin 13 pelaajan verran, kun taas joukkueeseen on tullut 15 pelaajaa.

– Joukkue on muuttunut paljon. Uusi valmentaja ja paljon uusia pelaajia, niin se on päivänselvä asia, ettei se heti lähde toimiin, ennakoi Hakan valmentaja Teemu Tainio.

Seinäjokelaisilla on viiden ottelun jälkeen kasassa neljä pistettä yhdellä voitolla ja yhdellä tasapelillä. Voitto tuli avausottelussa 1-0 -tuloksella sarjajumbo Turun Palloseuraa vastaan. Viimeisistä kolmesta ottelustaan joukkue on hävinnyt kaikki.

– SJK:lla on kolme tappiota putkeen alla, niin heillä on varmasti mielessä, että huomenna, kun Haka tulee, niin palataan voittojen tielle.

Tuloksellisesta huonosti menneen alkukauden lisäksi kotijoukkuetta ovat vaivanneet puolustuspään loukkaantumiset, mistä  syystä joukkue vahvistikin takalinjojaan Nikko Boxallilla. Uusi-Seelantilainen Boxall saapui Seinäjoelle Tanskan 1. divisioonan Viborgista, mutta on on pelannut aiemmin myös Suomessa KuPS:n ja VPS:n riveissä.

Hakan tilanne otteluun lähtiessä on kohtuullinen. Ikävä takaisku kuitenkin on, että juuri pelikuntoon toipunut Ville-Valtteri Starck loukkaantui uudelleen perjantain harjoituksissa ja on sivussa ainakin lauantain ottelusta. Maximus Tainio ja Salomo Ojala ovat lauantain ottelusta poissa AC Kajaanin lainapestinsä johdosta. Koskilaisten materiaalissa riittää kuitenkin leveyttä Topias Liston jäädessä vielä kokoonpanon ulkopuolelle.

– Meillä on ollut hyvä viikko tässä – on kyllä ollut hyvä, kun on saatu levätä ja treenata. Viimeinen tällainen harjoitusviikko tässä, kun nyt elokuussa on sitten tiiviisti pelejä.

– Ollaan käyty aika paljon puolustusta läpi. Niinkuin aikaisemmin sanoin, meille tehdään ihan liikaa maaleja. Siinä lähdetään petraamaan ja se yleensä antaa paremmat mahdollisuudet voittaa, kun oma pää pysyy puhtaana, Tainio toteaa.

Hakalle on tehty alkukauden viidessä ottelussa kymmenen maalia, mutta toisaalta joukkue on myös pystynyt tekemään maaleja kaikkiaan kuusi kappaletta. SJK:n ennakossa tuskaillaan joukkueen tehottomuutta, sillä seinäjokelaisten maalikeskiarvo per ottelu jää alle yhden. Tämä siitäkin huolimatta, että joukkueesta löytyy paljon taitavia yksilöitä, joiden kanssa Haka -puolustus pääsee varmasti taas hyvään testiin.

Ottelu on katsottavissa myös Ruutu+ -palvelusta.
Mikäli sinulta vielä puuttuu Ruutu -tunnukset, niin nyt on loistava paikka ostaa ne loppukaudeksi tällä 4kk huipputarjouksella.

Kuvat: Jussi Rämä

Kaikki uutiset
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.