Haka puristi voiton Tampere Unitedista

Pirkanmaan derby Hakan ja Tampere Unitedin välillä palasi monen vuoden tauon jälkeen Tehtaan kentälle. Harjoitusottelu päättyi lopulta Hakan 3-1 -voittoon

Ensimmäisellä puoliajalla paine oli Tampere Unitedin päädyssä, mutta hätiköidyt ratkaisut maalipaikoissa jättivät osumat yhteen. Avauspuolikkaan ainoan maalin viimeisteli rangaistuspilkulta Anton Popovitch. Rankkari tuomittiin Tampere Unitedin puolustajan käsivirheen jälkeen.

Jobinpostia Haka sai Lutfi Bilalin loukkaantumisen myötä. Bilali sai kovan tällin päähänsä, kun hänet jyrättiin rangaistusalueella kumoon pari minuuttia ennen rangaistuspotkua.

Toisen puoliajan alussa Tampere United sai hetken painetta Hakan päätyyn, mutta sitten mentiin taas valkopaitojen komennossa. Emenike Mbachulla oli pari hyvää maalipaikkaa ja Jami Kyöstilällä yksi.

Pelin luonne muuttui hieman 72. minuutilla, kun Hakan Diogo Tomas sai taklauksestaan suoran punaisen kortin. Tampere United pääsi tasoihin kymmenen minuuttia myöhemmin Tuomas Karjanlahden nyrkkeiltyä pallon suoraan Tuomas Ahosen jalkoihin.

Ahonen puolestaan katseli 87. minuutilla kahden keltaisen kortin myötä punaista ja Haka ratkaisi ottelun minuuttia myöhemmin. Joona Kari syötti ja Topi Järvi tuikkasi voittomaalin. Hakan kolmas osuma syntyi Emeniken rangaistuspotkusta erotuomarin määräämällä lisäajalla. Pilkku tuomittiin TamU-puolustajan kaadettua Karin.

– Tämä ottelu palveli tarkoitustaan, eli saimme vähemmän pelanneille pelaajille peliaikaa. Nuoret pelaajat onnistuivat mielestäni hyvin, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong totesi.

Hakan harjoitusottelut jatkuvat lauantaina Tehtaan kentällä KäPaa vastaan.

Hakan kokoonpano: Tuomas Karjanlahti, Juho Saarinen (63. Paavo Ahola), Diego Tomas, Ville-Valtteri Starck, Henri Malundama, Parick Ahonen (76. Topi Järvi), Joona Kari, Omar Khary, Anton Popovitch, Emenike Mbachu, Lutfi Bilali (46. Jami Kyöstilä).