Haka nousi lopussa voittoon

PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

21.03.2009

hakafcpopa20090321_260x160_7870Ykkösen nousijajoukkue PoPa piti Hakaa tiukoilla Saharan tekonurmella pelatussa harjoitusottelussa. Kotijoukkueen loppuminuuttien kiri tuotti kuitenkin hakafcpopa20090321_250x160_7081maukkaan 2-1 –voiton.

Peli lähti käyntiin aurinkoisissa, mutta tuulisissa olosuhteissa. Ensi minuuteilla molemmilla joukkueilla oli pieniä hahmottamisvaikeuksia, sillä PoPan vaaleansininen pelipaita ei tahtonut erottua hakalaisten valkoisista. Pelin edetessä väärinkäsitykset vähenivät.

Tämän kevään aikana jo TPS:n kaatanut PoPa osoitti vaarallisuutensa jo muutaman minuutin pelin jälkeen. Vain Saku Pesosen oikea-aikainen ulostulo pelasti koskilaiset takaiskulta.

Hakan ensimmäistä kunnon maalipaikkaa saatiin odottaa yli puoli tuntia. Sitten Jani Bäckman ja Mikko Innanen pääsivät karkuteille, mutta tilaisuus avausmaaliin tyrehtyi Bäckmanin huonoon syöttöön.

Seuraavasta hyökkäyksestä Innanen ja Jani Kauppila petasivat Mika Mäkitalolle vetopaikan, mutta ”Muksun” veto meni taivaan tuuliin.

Toisella puoliajalla Haka sai myötätuulen taakseen ja tilanteita alkoi syntyä. Heti kärkeen Valeri Minkenen antoi erinomaisen laakavaparin rangaistusalueen sisään, mutta Sebastian Strandvall pisti puskujatkoonsa hieman liikaa voimaa.hakafcpopa20090321_260x160_7495

Minkenen oli juonimassa myös seuraavaa maalisaumaa kierteisellä kulmapotkullaan. Nyt oli Pietari Holopaisen vuoro missata. Rohkeita nousuja tehneellä Holopaisella oli paikka myös tunnin kohdalla, mutta PoPan puolustaja pääsi viime hetkessä blokkaamaan ”Pietun” laukauksen.

Kun Haka ei maalin teossa onnistunut, niin PoPa iski. Terävän vastahyökkäyksen päätteeksi konkaripelaaja Antti Sumiala näytti, että maalivainu on tallella. Sumialan vasemman jalan laukaus painui aivan maalitolpan juureen.

Hakan peli sekosi hetkeksi vierasjoukkueen maalista, mutta se kuuluisa pelin käännekohta tuli 69. minuutin kohdalla, kun Sami Ristilä juoksi vaihdosta kentälle Minkesen tilalle. Pelin painopiste palasi PoPan päätyyn.

Tasoitus syntyi 83. minuutin kohdalla Kalle Multasen erinomaisen esityön jälkeen. Hetkeä aikaisemmin vaihdosta kentälle tullut Multanen paineli päätyyn ja antoi kovan keskityksen takaviistoon. Ristilä oli paikalla ja tälläsi pallon maalivahdin käsien kautta verkkoon.

Haka haki loppuhetket tiiviisti voittomaalia ja pari, kolme hyvää paikkaa ehdittiin tuhlaamaan ennen ottelun ratkaisua. Erotuomarin määräämää lisäaikaa oli pelattu minuutin verran, kun Multanen jatkoi pallon kulmapotkun jälkitilanteesta takatolpalle ja kapteeni Kauppila puski pallon verkkoon.hakafcpopa20090321_260x160_7870

Hakan seuraava harjoitusottelu on ensi viikon lauantaina. Kello 15 alkavassa ottelussa on vastassa FC Lahti.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Jari Nikkilä, Petri Viljanen, Juuso Salonen, Pietari Holopainen, Sebastian Strandvall, Jani Kauppila, Mika Mäkitalo, Mikko Innanen, Valeri Minkenen (69. Sami Ristilä), Jani Bäckman (81. Kalle Multanen).

Kuvat: Jorma Karvonen

Kaikki uutiset
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.