Haka jäi aseettomaksi Pietarsaaressa

Viikko sitten lauantaina KPV:n kaatanut Haka putosi sunnuntaina tylysti nurmen pinnalle, kun Jaro oli koskilaisia vahvempi kotikentällään. Pietarsaarelaisten voittolukemat kirjattiin numeroin 3-0 (1-0).

– Jaro oli parempi nimenomaan joukkueena. Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli vielä paikat, mutta toisella puoliajalla pelimme levisi liikaa, Hakan valmentaja Olli Huttunen harmitteli.

Ottelu lähti Hakan kannalta surkeasti liikkeelle, sillä Jaro onnistui maalinteossa jo viiden minuutin pelin jälkeen. Papa Niang oli vapaana rangaistusalueen keskellä ja Joonas Immonen jäi maalillaan voimattomaksi.

Hakalta kesti tovi toipua takaiskusta ja Jaro oli lähellä tuplata johtonsa. Immonen sai venyä pari kertaa parhaimpaansa. Ensimmäisen puoliajan lopulla Haka sai jo juonesta kiinni, mutta huippupaikat pysyivät kortilla.

Toisen puoliajan alku oli yhtä huono kuin ensimmäisen. Samaiset viisi minuuttia ja nyt Jaron Alberto Alvarado Morin tuuletti maalin merkiksi Hakan puolustuksen uinaillessa. Seitsemän minuuttia myöhemmin sama mies onnistui uudelleen ja Haka oli käytännössä lyöty.

– Meillä oli vaikeuksia pelin avaamisessa. Käytännössä kaikki Jaron vaaralliset paikat tulivat meidän huonojen avausten jälkeen, Huttunen totesi.

Hakan ilta meni lopullisesti piloille 81. minuutilla, kun Etchu Tabe joutui aikaiseen suihkuun kahden varoituksen saattelemana.

Hakan tärkeät ottelut jatkuvat jo torstaina kello 18.30, kun Tehtaan kentälle tulee vastaan FC KTP:n sunnuntaina voittanut EIF. Tammisaarelaiset muistetaan joukkueena, jota Haka ei ole kahden kauteen onnistunut vielä kertaakaan voittamaan.

Hakan kokoonpano Jaroa vastaan: Joonas Immonen, Aapo Mäenpää, Etchu Tabe (var.), Mikko-Petteri Latosaari, Jarno Mattila (69. Henri Malundama), Jaakko Rantanen, Niilo Mäenpää, Emenike Mbachu(var.), Tuomas Lähdesmäki (80. Erkka Helminen), Joni Mäkelä (55. Topi Järvi), Elias Ahde.