Haka jatkaa Cupin välieriin, kun Ilves kaatui helteisessä Tammelassa

PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

23.06.2020


Helteisessä tiistai -illassa pelattiin Suomen Cupin puolivälierä, missä Ilves ja FC Haka ottivat yhteen Tampereen Tammelassa. Koskilaisittain tämän kauden toistaiseksi odotetuin ottelu ei olisi voinut paremmin päättyä, sillä valkopaidat nappasivat tiukasta ottelusta 0-1 -voiton ja jatkavat Cupissa välieriin, missä vastaan asettuu Helsingin Jalkapalloklubi.

Hakan kokoonpano otteluun oli varsin odotettu. Tosin ehkä hieman yllättäen vasemmalta laidalta löytyi Jonni Thusberg, joka pääsi paikkaamaan pelikiellossa korttitilin täyttymisen seurauksena ollutta Antto Hilskaa.

– Meillä on siinä mielessä hieno tilanne, ettei ole väliä kenet sinne kentälle heittää, valmentaja Teemu Tainio kehui omiaan.

Ottelun 12′ minuutin jälkeen myös katsojat saivat Temen sanoille katetta, sillä Thusberg puski koskilaisten voitto-osumaksi jääneen 0-1 -maalin näyttävästi ylänurkkaan.

– Oli sovittuna, että sinne linjan taakse pitää juosta. Popolla oli jalka hyvin vapaana ja sinne se hyvin tuli. Olihan siinä vähän tuuria, että se osu niin hyvin päähän sitten, mies kertasi Ruutu+ -haastattelussa pelin jälkeen.

Syöttö Jonni Thusbergin maaliin lähti Anton Popovitchin jalasta.

 

– Tosi hyvät fiilikset, että päästään jatkaan tätä Cupia ja toivottavasti mennään ihan päätyyn asti – se on tarkoitus, Thusberg lupasi päättäväisesti.

Vähintäänkin yhtä makea, kuin itse maali, oli osumaan esityön tehneen Anton Popovitchin suoritus, missä miehen pystysyöttö löysi boksin sisässä yllättävän vapaana olleen Thusbergin. Popo esitteli syöttötaitoaan myös Mikkelin Cup -ottelussa, missä miehen vapaapotku löysi vastaavanlaisesti boksin sisältä Eero Markkasen pään.

Haka -fanit saivat loppuhetkillä lisäjännitystä, kun Popovitch joutui jättämään kentän ottelun 82′ minuutilla kontaktitilanteen jälkeen. Mistään vakavasta ei kuitenkaan Tainion mukaan ole onneksi kyse ja mies on taas mukana lauantaina pelattavassa välierässä.

Ottelussa ei siis enempää osumia nähty ja tästä iso kunnia kuuluu Hakan maalissa loistavasti esiintyneelle Michael Hartmannille. Jos otteissa onkin ollut jonkin verran haparointia kesäkuun aiemmissa otteluissa, niin tällä kertaa mies osoitti minkätasoisen veräjänvartijan koskilaiset onnistuivat siirtomarkkinoilla nappaamaan.

Yleisesti ottaen Ilves oli ottelun hallitsevampi osapuoli ja tämän myös Tainio myönsi ottelun jälkeen.

– Tiukka oli taistelu ja kyllä Ilves siinä laittoi meidät puolustuskannalle. Ei päästy oikein missään kohtaa pelaamaan meidän pallollista peliä, joten siitä löytyy meille kyllä parannettavaa.

– Toisaalta olimme sitten murhaavan tehokkaana omissa paikoissamme. Nyt nautitaan tästä hetki ja huomenna ruvetaan valmistautumaan tulevaan, Teme päättää tyytyväisenä.

Eero Markkanen oli tiukassa vartioinnissa läpi ottelun – onneksi joukkueesta löytyy ratkaisijoita laajalta rintamalta.

 

Haka jatkaa näin Suomen Cupin välierään, mikä pelataan jo tulevana lauantaina Tehtaankentällä. Ottelussa vastaan asettuu tiistai -illan myöhäisottelun 0-1 -voittanut HJK. Ottelun lipunmyynnistä ja järjestelyistä tiedotetaan keskiviikkona aamupäivällä.

Ilveksen raportti

Ilves – FC Haka 0-1(0-1)
0-1  12′  Jonni Thusberg

Hakan kokoonpano
1 Michael Hartman
2 Jami Kyöstilä
3 Niklas Friberg
4 Ville-Valtteri Starck
6 Jacob Bushue
8 Medo
10 Samuel Chidi
11 Eero Markkanen (23 Salomo Ojala 74′)
14 Anton Popovitch (5 Jonas Häkkinen 82′)
19 Jonni Thusberg (9 Saibaa Keita 59′)
20 Henri Malundama
********************
15 Tino Purme
18 Seth Saarinen
24 Leevi Antinaho
30 Joonas Immonen

Kuvat: Joope Erkkilä

Kaikki uutiset
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.