Hakalle makeat pisteet

Haka sai Rovaniemellä katki neljän ottelun voitottoman putkensa kaadettuaan sarjajumbo RoPS:n 2-1. Ottelun ratkaisut nähtiin toisella puoliajalla.

RoPS otti kotikentällään ohjat käsiinsä 10. minuutin pelin jälkeen. Tuomo Könösen unelmatykki upposi lähes 30 metristä metristä yläriman kautta Saku Pesosen selän taakse.

Alkujärkytyksestä toivuttuaan Haka pääsi paremmin peliin mukaan. Ensimmäisellä puoliajalla parhaat tasoituspaikat olivat Jarno Mattilalla ja Shane Robinsonilla, mutta molemmilla kerroilla RoPS-vahti Alex Nyom veti pidemmän korren.

Toisen puoliajan alkuun Haka tuli ryminällä. Obi Metzger ja Pekka Sihvola hakeutuivat maalipaikkoihin, mutta tulokset olivat laihat.

RoPS:n Mika Lahtinen oli tuplata isäntien johdon tunnin kohdalla, mutta Pesonen oli maalillaan tarkkana. Seuraavasta hyökkäyksestä iskikin Haka. Mattila tarjoili ja Shane Robinson yllätti Nyomin nostollaan.

Vain minuutti tästä ja verkko venyi Nyomin selän takana uudemman kerran. Tauolla vaihdosta kentälle tullut John Weckström tarjoili keskityksen, jonka Mattila puski takatolpalta oikeaan osoitteeseen.

Pelin lopussa RoPS haki hanakasti tasoitusta, mutta ex-TamU Sakari Saarisen ylärimapuskua lähemmäksi eivät isännät päässeet.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Regillio Nooitmeer, Juuso Salonen (82. Josef Chavez), Timi Lahti, Antti Ojanperä, Jaakko Juuti (46. John Weckström), Shane Robinson, Marco Matrone (var.), Jarno Mattila (var.), Obi Metzger (var.) (59. Albert Kuqi), Pekka Sihvola.