Suomen alle 17-vuotiaille kahden maalin tappio

Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue kärsi 2-0 –tappion Ranskalle tuplamaaottelun toisessa osassa Valkeakosken Tehtaan kentällä.

Suomen ote oli paljon pirteämpi kuin tiistaisessa 0-5 –tappiossa Tampereella.

Suomi aloitti ottelun terävästi ja Joel Pohjanpalolla oli maalipaikka jo puolen minuutin pelin jälkeen. Ranskan maalilla Benjamin Guibert onnistui törkkäämään Pohjanpalon laukauksen yli päätyrajan.

Ottelun 12. minuutilla Suomi sai vapaapotkun vasemmalta laidalta. Matias Ojala antoi hyvän kierteisen keskityksen maalin eteen, mutta Guibert ehti vangitsemaan pallon ennen suomalaiskärkiä.

Ranska meni johtoon 24. minuutin kohdalla Suomen puolustuksen haparoinnin jälkeen. Abdallah Yaisien kiersi Karl-Filip Erikssonin ja siirsi pallon tyhjään maaliin.

Puolen tunnin kohdalla Suomi sai vapaapotkun hyvästä paikasta. Ville Rannikon laukaus muutti hieman suuntaa muurista ja meni niukasti oikealta ohi.

Toinen puoliaika oli tasaista vääntöä puolin ja toisin. Suomen paras paikka tuli vartti ennen loppua, kun pirteästi vaihdosta sisään tullut Jaakko Hietikko petasi paikan Riku Heinoselle. Heinosen kova kuti vilahti metrin verran yli Ranskan maalin.

Pian perään Joel Mero pääsi puskemaan pitkän sivurajaheiton jälkeen, mutta pallo löysi tiensä maalin katon kautta katsomon puolelle.

Tuomari määräämällä lisäajalla Ranska pääsi kaunistelemaan lukuja. Maalin viimeisteli lähietäisyydeltä Marc Bedime.

– Tämä oli meiltä huomattavasti vahvempi peli kuin Tampereella. Niin tuntuu käyvän usein, että tuplamaaotteluista se jälkimmäinen on parempi, valmentaja Kimmo Lipponen tuumasi.

Lipponen myönsi Ranskan paremmuuden, mutta antoi kunniaa omille suojateilleen.

– Kyllä ilme oli ihan positiivinen tappiosta huolimatta, Lipponen painotti.