Haka valtasi kärkipaikan Interiltä

Hakan vierastaktiikka Interiä vastaan onnistui täydellisesti Turun Veritas stadionilla. Tarkka puolustuspeli ja tehokkaat vastaiskut toivat valkopaidoille makean 2-0 –voiton. Samalla koskilaiset valtasivat Veikkausliigan kärkipaikan takaisin itselleen.

Inter aloitti ottelun Hakaa terävämmin. Mika Ojala haki Timo Furuholmia pystysyötöllä, mutta Janne Korhonen koskilaisten maalilla ehti väliin. Hetkeä myöhemmin Ojala pääsi vetopaikkaan, mutta laukaus suuntautui etukulmasta ohi.

Haka pääsi ensimmäiseen vaaralliseen hyökkäykseensä 12. minuutin kohdalla. Mikko Innanen oli päästä laidalta yksin läpi ja Claudio Verino kaatoi hänet keltaisen kortin arvoisesti. Sebastian Strandvallin vapaapotku ei tuottanut tulosta.

Avauspuolikkaan paras maalipaikka tuli 23. minuutilla Interin Ari Nymanille Mika Ojalan antaman kulmapotkun jälkeen. Nyman oli täysin vapaassa laukaisupaikassa, mutta kuti epäonnistui täydellisesti.

Puolen tunnin pelin jälkeen Haka sai muutaman minuutin hyvän painostusjakson Interin maalille. Ensin Jarno Mattila haki Sami Ristilää pystysyötöllä, mutta puolustaja ehti viime tipassa purkamaan tilanteen kulmapotkuksi. Hetkeä myöhemmin Strandvall nousi röyhkeästi laidallaan, mutta jälleen turkulaiset saivat pallon päätyrajasta yli ennen hakalaisten ehtimistä paikalle.

Ottelun avausosuma syntyi 50. minuutin pelin jälkeen. Interin puolustaja arvioi Innasen kohopallon väärin ja Ristilä pääsi läpi. Kokenut kettu ei laukonut heti vaan haki itselleen rauhassa parhaan mahdollisen sauman.

– Taisin ennen peliä todeta, että nyt tulee kauden avausmaali. Hyvältä maistui, Ristilä totesi.

Vain kolme minuuttia edellisestä ja verkko soi uudemman kerran Patrick Bantamoin selän takana. Tilanne sai alkunsa Niko Ikävalkon älykkäästä harhautuksesta, jolla hän jätti Interin puolustajan taakseen. Ylivoimahyökkäys oli valmis ja Mika Mäkitalo vapaana kuudentoista rajalla. Pallo ”Muksulle” ja oma koira pääsi kurittamaan viime vuoden seuraansa. Komea laukaus, mutta tuuletuksia vanhaa seuraa vastaan ei luonnollisesti nähty.

– Sen verran monta vuotta Interissä pelasin, ettei tuuletuksiin ollut aihetta. Totta kai maali silti tuntui hyvältä, Mäkitalo huomautti.

Toisen puoliajan lopun Haka puolusti järkevästi johtoaan. Vaikka Inter painetta Hakan päätyyn saikin, niin hätää ei koskilaisilla ollut. Siitä piti erinomainen topparipari Diego Corpache – Pietari Holopainen huolen.

Hakalla on mahdollisuus kasvattaa voittoputkensa neljään otteluun ensi viikon sunnuntaina. Tuolloin Tehtaan kentän Kansanjuhlaan saapuu vieraaksi Kuopion Palloseura.

Hakan kokoonpano: Janne Korhonen, Jari Nikkilä, Diego Corpache, Pietari Holopainen (var.), Jarno Mattila, Jani Kauppila, Mika Mäkitalo (76. Jani Bäckman), Sebastian Strandvall (var.), Sami Ristilä, Mikko Innanen (89. Petri Viljanen), Niko Ikävalko (56. Antti Hynynen).